Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, 

Çiftçiler borçlarının ertelenmesini istiyor -Mersin Ziraat Odası Başkanı Gökçel: -''Don ve yağışlardan etkilenen çiftçilerimizin borçlarının, faizsiz ertelenmesi ya da indirimli faizle bir yıl ötelenmesini talep ediyoruz'' 

MERSİN (A.A) - Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, don ve yağışlardan etkilenen çiftçilerin borçlarının faizsiz ertelemesi ya da indirimli faizle bir yıl ötelenmesini talep ettiklerini bildirdi.
     Gökçel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Mersin bölgesinde bahar aylarında yaşanan don olayı ve uzun süreli yağışlar nedeniyle sebze ve meyve üretiminin olumsuz etkilendiğini, seraların zarar gördüğünü söyledi.
 
     Çiftçilerin bu olumsuzluklar nedeniyle zarar ettiğini ifade eden Gökçel, çiftçilerin biriken borçlarını ödeyecek durumlarının kalmadığını bildirdi.
 
     Gökçel, bu kapsamda çiftçilerin kurumlara olan borçlarının faizsiz olarak 1 yıl ertelenmesini istediklerini dile getirerek, ''Bu konuda Başbakanımıza ve bazı bakanlara, ayrıca üst kuruluşumuz olan Ziraat Odaları Birliği'ne, Mersin Ziraat Odası olarak talebimizi ilettik'' dedi.

     Bir çiftçinin arazisinin banka tarafından icra yoluyla satılığa çıkarıldığını kaydeden Gökçel, sözlerini şöyle sürdürdü:

     ''Mersin'de şimdiye kadar çiftçilerimizin arazilerinin banka tarafından satıldığına hiç şahit olmamıştık. Mersin İcra Müdürlüğü'nde örtü altı üreticisi bir kadın çiftçimizin arazisi satışa sunuldu. Ayrıca 200 çiftçimiz icra takibinde. Bu rakamın 200 çiftçiyle sınırlı kalmayıp binleri bulmasından endişe ediyoruz. Çiftçilerimizin borçlarının, faizsiz ertelemesi ya da indirimli faizle bir yıl ötelenmesini yetkililerimizden talep ediyoruz. Bu konu eğer çözüme kavuşmazsa Akdeniz'de belki binlerle ifade edeceğimiz çiftçinin arazileri el değiştirecek. Bizi asıl endişeye sürükleyen bu arazilerin üretimden uzaklaştırılarak rantçıların eline geçmesidir. Bu da bizleri gelecek açısından karamsarlığa itiyor.''

    
     

Ekleme Tarihi
23.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çiftçiler borçlarının ertelenmesini istiyor,Cengiz Gökçel
Link: Çiftçiler borçlarının ertelenmesini istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız