Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Uluslararası 14. Narenciye Kongresi Mersin 

Uluslararası 14. Narenciye Kongresi Mersin'de yapılacak

MERSİN (CİHAN)- Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, Uluslararası 14. Narenciye Kongresi’nin Mersin’de yapılacağını söyledi.


Geçen hafta İspanya’nın Valencia şehrinde gerçekleştirilen 12. Uluslararası Narenciye Kongresi’ne Mersin'den bir heyet olarak gittiklerini belirten Kavak, 2020 yılında gerçekleştirilerek 14. Kongrenin Mersin’de olması için yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç verdiğini kaydetti.

Bu konuda daha önce resmi başvuruda bulunduklarını hatırlatan Kavak, kongreyi Mersin’e kazandırmak amacıyla Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Ünal, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, Ekonomi Bakanlığı’ndan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiçek ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İsmail Çetinile birlikte çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Buradaki çabalarının olumlu sonuç verdiğini ifade eden Kavak, “Kongrenin kapanış toplantısında, Türkiye’de narenciye sektörünün genel bir değerlendirmesini yaparak, 14. Uluslararası Narenciye Kongresi’nin neden Mersin ve Türkiye’de yapılması gerektiği ile ilgili kongrenin yönetim kuruluna sunum yaptık. Bu sunumu değerlendiren yetkililer bize olumlu yanıt verdi.” şeklinde konuştu.

Bu kongrenin Mersin’e kazandırılması için büyük özveri ile çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Kavak, “Referans mektubuyla çıktığımız bu yolda Bakan Zafer Çağlayan en büyük destekçimiz oldu. Bize inanan, güvenen, desteklerini esirgemeyen herkese ve narenciye sektörünün tüm paydaşlarına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
23.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Uluslararası 14. Narenciye Kongresi,mersin.turunçgil
Link: Uluslararası 14. Narenciye Kongresi Mersin'de yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız