Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: -''Özel sektör çok az miktarda ürün alıp piyasadan çekildi. Demek ki Marmarabirlik her zaman üreticinin sigortasıdır ve piyasada tek alıcı olarak kalmıştır''

BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğin sektörü tanımayanlar tarafından haksızca eleştirildiğini belirterek, ''Özel sektör, çok az miktarda ürün alıp piyasadan çekildi. Demek ki Marmarabirlik, her zaman üreticinin sigortasıdır ve piyasada tek alıcı olarak kalmıştır'' dedi.
 
     Asa, yaptığı yazılı açıklamada, sofralık zeytin alım kampanyası kapsamında, üretici ortaklarına ilk dilimde 18 milyon lira ödeme yaptıklarını belirterek, şu ana kadar 22 bin ton dolayında ve 75 milyon lira değerinde ürün alımı gerçekleştirdiklerini, ikinci ödemenin ise 7 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.
     Zeytinden anlamayan ve sektörü tanımayan kişilerin eleştirileri nedeniyle Marmarabirlik'in ticari ilişkilerinin, dolayısıyla ortağı olan 30 bin zeytin üreticisinin zarar gördüğünü ifade eden Asa, şu anda piyasada sadece Marmarabirlik'in alım yaptığını, diğer alıcıların ise çekildiğini kaydetti.
     Asa, zeytin alım fiyatlarına yönelik eleştirileri ise şöyle değerlendirdi:
     ''Daha yüksek fiyat istiyorlar. Bunu söyleyenlerin ekonominin genel kuralı olan arz-talep dengesinden habersiz olmaları mümkün değil. Bu eleştiriler kasıtlıdır ve medya kuruluşları da bu kasıtlı eleştirilere yer verirken dikkatli olmalıdır. Marmarabirlik'in fiyatlarını yetersiz bulan, politikalarını eleştirenlerin şu soruyu samimiyetle yanıtlaması gerekiyor; şu anda piyasada Marmarabirlik'ten başka alıcı var mı- Özel sektör, çok az miktarda ürün alıp piyasadan çekildi. Demek ki Marmarabirlik, her zaman üreticinin sigortasıdır ve piyasada tek alıcı olarak kalmıştır. Üreticimiz alın terinin karşılığında daha fazlasını hak ediyor, ama Marmarabirlik piyasa koşullarında verilebilecek en iyi fiyatı vermiştir. Eğer bugün daha fazlasını verirsek, yarın Marmarabirlik diye bir kurum kalmaz. Süreklilik önemlidir. Popülist düşünceyle günü kurtarıp yarını düşünmemek, hem üreticilerimize hem kooperatiflere ve birliğimize hem de bu ülkeye ihanet olur.''
     Ortak zeytin üreticilerinin büyük çoğunluğunun Marmarabirlik'ten ve politikalarından memnun olduğunu ifade eden Hidamet Asa, ''Sağduyulu, hesabı kitabını bilen, günümüz piyasa koşullarından haberdar, aklıselim ve cefakar üreticilerimiz Marmarabirlik'e sahip çıktıkça kendileri de güçleneceklerdir'' ifadesini kullandı.
    
     

Ekleme Tarihi
24.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmarabirlik ,Hidamet Asa
Link: Özel sektör çok az miktarda ürün alıp piyasadan çekildi.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız