Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytin ağacımız 161 milyonu geçti


TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, zeytin ve zeytinyağı ihracatının 2012’nin ilk 10 ayında yüzde 5 artarak 155 milyon dolara yükseldiğini belirterek, “Sektörümüzün 2023 hedefi ise 3.8 milyar dolar. Bu rakama ulaşabileceğimize inanıyoruz.
 
Bu rakam gerçekçi bir hedef” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri tarafından organize edilen “2023 Yılı İhracat Hedefleri Çerçevesinde Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Paneli ve Hasat Şenliği” Balıkesir’in Edremit ilçesi bağlı Güre Beldesi’nde başladı.
BAKANLIK DESTEKLİYOR
TİM Başkanı Büyükekşi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın büyük desteğiyle, son 10 yılda Türkiye’nin zeytin ağacı varlığını neredeyse ikiye katlandığını ve 161 milyon adedi geçtiğini belirtti. Zeytinde tarımsal dönüşüme verdiği büyük destekten dolayı hem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na hem de bakanlık bürokratlarına tüm ihracatçılar adına teşekkür eden Büyükekşi, zeytin ve zeytinyağı sektörünün ülkenin en nadide sektörlerinden birisi olduğunu vurguladı. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Metin Ölken de 2023 ihracat hedefine ulaşmak için tanıtımın önemine dikkati çekerek, ZZTK’nın 2007 yılından bugüne 18 yurt dışı, 1 yurt içi fuara ve 12 yurt içi ve 12 yurt dışı organizasyona katıldığını, fuar katılımı yapılan ülkelerde ihracat oranlarında artış sağlandığını kaydetti. Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli de miras yoluyla tarımsal alanların bölündüğüne işaret ederek, arazi toplulaştırma çalışmalarının yapıldığını belirtti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
alt
alt

Ekleme Tarihi
26.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Zeytin ağacımız 161 milyonu geçti
Link: Zeytin ağacımız 161 milyonu geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız