Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
erzin narenciye festivali. 

Narenciye festivalinde kardeşlik çağrısı

HATAY (CİHAN)- Hatay'ın Erzin ilçesinde bu yıl 3.sü yapılan Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nde kardeşlik vurgusu yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


    Türkiye narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan ve Erzin'de, üretilen narenciyenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Narenciye Kültür ve Sanat Festivali yapıldı. Hürriyet İlköğretim Okulu'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreniyle devam etti.

    Festivale, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğca, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, belde belediye başkanlarının yanı sıra çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

    Romanya, Moldova, Gana gibi çeşitli ülkelerden çok sayıda yabancı konuğun da bulunduğu festivalde ‘kardeşlik’ çağrısı yapıldı. Festivalde protokole ve vatandaşlara portakal suyu ikram edildi. Çizgi film karakterlerinden oluşan gösteri grubu çocuklarla dans ederek eğlendi. Meydana kurulan standlarda portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciye ürünlerinin yanı sıra yöresel yemekler sergilendi. Meydanda çocuklar için oluşturulan oyun alanı dikkat çekerken festivalin ilk gününde Songül Karlı konser verdi.

    ''ERZİN PORTAKALI ARTIK BİR MARKA''

    Erzin narenciyesinin uzun çabalar sonucunda marka haline getirildiğine vurgu yapan Kaymakam İskender Yönden, ‘‘Erzin için narenciye bir vazgeçilmez. Türkiye narenciye üretiminde yüzde 20’lik paya sahip. Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Erzin çiftçisi bunu başarıyor. Bu yıl festivalin üçüncüsü yapılıyor. Festival alanını hazırlamak için belediye personeli bir hafta gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Bu emeklerin karşılığını alıyoruz. Müjdeyi buradan belirmek istiyorum. Erzin narenciyesi artık bir marka, hayırlı ve uğurlu olsun. Biz sadece bununla kalmayacağız. Erzin narenciyesinin ulaşmadığı il ve ilçe kalmayacak.’’diye konuştu.

    Narenciye festivalinin ilçenin önünü açtığına dikkat çeken Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ‘‘Erzin turuncu renkli bir narenciye kenti. Ürettiğimiz narenciyemiz bu festivalle duyurmaya çalışıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyor, Erzin için çalışıyoruz. Erzin bizim için çok değerli. Şifalı sularıyla, Burnaz deniziyle, yaylalarıyla cennet bir köşe. Erzin portakalı bizim için hayat kaynağı. Erzin C vitamininin merkezi. Biz Erzin’e sevdalıyız. Çok sayıda ülkeden konuklarımız var aramızda. Bu festival bölgede yapılan en geniş ve en büyük organizasyon. Erzin’i tanıtmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

    Erzinli üreticilerin baş tacı olduğunu söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, ‘‘Benim o elleri öpülesi üreticim olmasa, Erzin’de bugün portakal, mandalina üretilmiyor olacaktı. Elleri öpülesi üreticim olmasa bugün burada bu festival yapılmıyor olacaktı. Çok şükür Erzin bugün portakalını tanıtıyor. Erzin narenciyesi artık bir marka. Bu Erzin için büyük bir kazanç.’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
26.11.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: erzin,Narenciye festivali
Link: Narenciye festivalinde kardeşlik çağrısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız