Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çamkıran Pazarında Balık Kontrolü Yapıldı 

Çamkıran Pazarında Balık Kontrolü Yapıldı

İZMİR (İHA) - Bayraklı'da, Alo Gıda 174 hattı üzerinden yapılan şikayet üzerine Çamkıran Pazarı'nda balıkçı tezgahlarındaki balıklar incelendi. İncelemeler sonucunda 120 kilo balığa el konuldu.


İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bayraklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri denetçileri ile Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan denetimde, bazı tezgahlarda çinekop ve tavuk balığı cinsi balıklarda boy yasağına uygunsuzluk tespit edildi. 92 kilo çinekop ve 28 kilo tavuk balığı olmak üzere toplam 120 kilo balığa el konularak, boy yasağına aykırı balık satışı yapan 3 balıkçıya 857’şer TL’den toplam 2 bin 571 TL idari para cezası uygulandı.

Denetlemeyi yapan görevliler, çinekopun 20, tavuk balığının ise 25 santimetrenin altında satılmaması gerektiğini vurgularken, tüketicinin de bu konuda bilinçli davranarak balık alırken boyutlarına dikkat etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Denizlerde avlanan balıkçı tekneleri, balık halleri ve mezatların da sık sık kontrol edildiğini ifade eden yetkililer, bu yasaklara uymayanların balık nesillerini olumsuz etkilediğini, bu yüzden de taviz vermeden kontrollere devam edileceğini iletti.

Bayraklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sevim Kavak, Alo Gıda 174’e yapılan ihbarla harekete geçtiklerini bildirirken, vatandaşların sağduyulu davranarak böyle uygunsuz satışları yine bu numaraya iletmeleri halinde mutlaka gerekli müdahalenin yapılacağını söyledi.

Ekleme Tarihi
27.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çamkıran Pazarında Balık Kontrolü Yapıldı
Link: Çamkıran Pazarında Balık Kontrolü Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız