Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Fuarı Aydın’ı Uçurdu 

Adnan BOSANALI: “TARIM FUARI AYDIN’I UÇURDU”


AYDIN (İHA) - Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, 1. Aydın Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın Aydın ekonomisine hareket getirdiğini belirtti.
 
Aydın’da ilk düzenlenen ve 22-26 Kasım 2012 tarihleri arasında binlerce kişinin ziyaret ettiği 1. Aydın Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, kentte ekonomiyi canlandırdı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurul Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ziraat Odası ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri 1. Aydın Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı değerlendirdi.
 
Adnan Bosnalı, fuar nedeniyle il merkezindeki bütün otellerin dolduğunu, fuara gelen ziyaretçilerin Kuşadası’nda konaklamak zorunda kaldığını söyledi. Fuara tarım ve diğer sektörlerden 156 firmanın stant açtığını belirten Bosnalı, “Kentimizde ilk kez düzenlenmesine rağmen fuara çok büyük bir katılım var. Fuarda stant açan 156 firmanın sadece 17’si Aydınlı firmalardı. Diğer illerden ve yurtdışından firmaların fuara katılımının yoğun olması bizi mutlu etti. Aydın’ın önümüzdeki yıllarda da fuarlara ev sahipliği yapabilmesi için ışık verdi” dedi.

İlk günden itibaren fuarın ziyaretçi akınına uğradığını belirten Bosnalı, “Aydın’ın neredeyse tüm ilçelerinden ve köylerinden fuara ücretsiz taşıma yapıldı. Ayrıca diğer kentlerden gelen otobüslerin sayısı dikkat çekiciydi. Fuarda özellikle tarım makineleri tanıtan Aydınlı firmaların stantları aşırı ilgi gördü. Fuar kentimizde ciddi bir hareketlilik sağladı. Bu hareketliliğin kent ekonomisine katkıları olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

FUAR ALANI TESCİLLENECEK
 
Fuarın düzenlendiği Tütün Depoları’nın fuar alanı olarak tescillenmesi için çalışma başlatacaklarını beyan eden Bosnalı, “Tütün Depoları yapılan tadilatın ardından 12 bin 500 metrekarelik alanıyla mükemmel bir fuar alanı haline geldi. Ayrıca, bu alanın havaalanına yakınlığı, şehir merkezinden uzaklığı ve sanayi bölgesinde olmasından dolayı fuarlar için çok büyük avantaj. Burasının fuar alanı olarak tescillenmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Aydın Ticaret Borsası fuar alanın tescillenmesi için çalışmaları başlatacağız. Ayrıca fuarda konaklama ve ulaşım konusunda tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeliyiz” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
28.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Adnan BOSANALI, Tarım Fuarı, Aydın,
Link: Tarım Fuarı Aydın’ı Uçurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız