Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mersin 

Mersin'de Çiftçi Eylemi

Mersin'de kredi borçlarını ödeyemedikleri için tarlalarına haciz geldiği iddiasıyla eylem yapan grup, karayolunu trafiğe kapatmak isteyince arbede yaşandı. Polise taş ve sopa atan grup, biber gazı ve tazyikli su sıkılarak dağıtıldı.


Mersin Ziraat Odası ve Akdeniz Örtü Altı Sebze Birliği'nce D-400 Karayolu'nun Kazanlı beldesi kavşağında çiftçilerle, bazı sivil toplum örgütü ve parti temsilcileri toplantı. Grup, burada ellerindeki pankartlarla slogan atarak tarım politikalarını eleştirdi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, yaptığı konuşmada, tarım sektöründeki sıkıntıların giderilememesi halinde sektörün biteceğini, dolayısıyla Türkiye'nin tarımda ithalata dayalı bir yapıya geleceğini savundu.

Her türlü olumsuz hava koşullarına rağmen alın terlerini bahçelere ve seralara taşımaya çalıştıklarını anlatan Gökçel, "Bizler her yıl büyük umutlarla tarlalara ürünlerimizi ekiyoruz. Ama her yıl girdi maliyetlerini bile zorlamakta sıkıntı yaşıyoruz. Buna bağlı olarak da kredi çektiğimiz bankalar, artık tarlalarımıza haciz göndermeye başladı. Bu yüzden yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, tarım arazilerinin arasına üreticilerin karşı çıkmasına rağmen sülfürik asit üretim tesisi kurulacağını iddia ederek, parti olarak bu konuda her zaman üreticinin yanında tavır alacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından düzenleme komitesi, katılımcılardan dağılmalarını istedi.

Buna rağmen karayoluna kadar kol kola girerek yürüyen grubu, polis dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden gruptaki bazı kişiler, polisin bulunduğu bölgeye taş ve sopa fırlatmaya başladı.

Polis ekipleri de, bunun üzerine gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Yaşanan arbedenin ardından yürümekte direnen grup, CHP Milletvekili Atıcı ve Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel tarafından sakinleştirildi.

Daha sonra dağılan gruptaki çiftçiler, bir traktörle getirdikleri ıspanağı yolun kenarına döktü.(AA)

Ekleme Tarihi
29.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mersin, Çiftçi Eylemi
Link: Mersin'de Çiftçi Eylemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız