Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık üreticisinin ''alan bazlı gelir desteği'' beklentisi

Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: ''Türkiye'de fındıktan geçimini sağlayan 1 milyon ailenin gözü, kulağı alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam etmesi kararında''


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, ''Türkiye'de fındıktan geçimini sağlayan 1 milyon ailenin gözü, kulağı alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam etmesi kararında'' dedi.

Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, odalarına gelen üreticilerin büyük çoğunluğunun artık fındık fiyatıyla ilgilenmediğini söyledi.
Üreticilerin gözünün, kulağının fındıkta 3 yıldır uygulanan ve bu yıl sona eren alan bazlı gelir desteği ödemelerinin devam etmesi yönünde Bakanlar Kurulu'ndan çıkabilecek kararda olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

''Büyük bir çoğunluğun derdi, alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam edip etmeyeceği yönünde. Açıkçası bu da bizi biraz endişelendiriyor. Sanki üretici, üretmek yerine kendisini gelecek desteğe endekslemiş. Çünkü daha bugüne kadar bir üretici fındık fiyatlarını sormadı. Sorulan tek soru destek ödemesinin ne zaman başlayacağı. Ama açıkçası biz de destek ödemelerinin ne zaman başlayacağıyla ilgili bir şey bilmiyoruz.''

-''Bir milyon aileyi ilgilendiriyor''-

''Türkiye'de fındıktan geçimini sağlayan 1 milyon ailenin gözü, kulağı alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam etmesi kararında'' diyen Avcı, ''Çıkacak karar, özellikle Karadeniz Bölgesi'nin tamamını ilgilendiriyor. Üreticiler destek kararı çıkacak mı, çıkmayacak mı diye tedirginlik yaşıyor. Eğer çıkarsa ekonomiye büyük bir katkı olacak. Sadece Ordu'ya girecek para yaklaşık 240 milyon lira'' diye konuştu.

Necat Avcı, fındık üreticisinin destekten yararlanmak için hazırlıklarını son güne bırakmaması uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

''Bakanlar Kurulu kararı bakarsınız bir gecede çıkar. Onun için özellikle üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıt yaptırmayan üreticiler destekten faydalanamayacak. Eğer son güne bırakırlarsa da işlemlerini yaptırmakta güçlük çekebilirler.'' 

Ekleme Tarihi
29.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Fındık üreticisinin alan bazlı gelir desteği beklentisi
Link: Fındık üreticisinin alan bazlı gelir desteği beklentisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız