Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve hayvancılık fuarı kapılarını açtı

Çorum'da düzenlenen fuara 35 ilden 200 firma katılıyor

ÇORUM (A.A) - Çorum'da düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Gıda, Sera, Tohum, Süt Endüstrisi ve Fidancılık Fuarı, 35 ilden 200 firmanın katılımıyla açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Vali Vekili Osman Ebiloğlu, küreselleşen dünyada değişime ayak uydurmanın ve yeni fırsatları değerlendirmenin şart olduğunu ifade ederek, fuarların büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin gayri safi milli hasılasının 766 milyar dolar, dünya ülkelerinin gayri safi milli hasılasının ise 70 trilyon dolar olduğunu ifade eden Ebiloğlu, şunları kaydetti:

''Bu rakamlar dikkate alınacak olursa dünya ekonomisinin ancak yüzde 1'ine sahibiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemiz için bu rakamı en az 3 kat büyütmek zorundayız. Bugün dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolar civarında seyrediyor. Aslolan yaptığımız ihracattır. 2012 yılı ihracatımız 150 milyar dolar civarındadır. Bu rakam dünya ticaret hacmi içinde binde 10'larda kalmaktadır. Takdir edersiniz ki bu rakamlar çok yetersiz. O nedenle daha çok çalışmamız gerekiyor.''

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Muharrem ayında düzenlenen fuarın üreticilere ve katılımcılara bereket getirmesini dileyerek, fuarcılık konusunda yaptıkları çalışmaların gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Davetliler, stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. 35 ilden 200 firmanın katıldığı fuarda yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet, makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet ve ekipmanları sergileniyor.

2 Aralık Pazar günü saat 18.00'e kadar açık kalacak fuarın ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği bildirildi.

Fuar kapsamında 2 Aralık Pazar günü ''En Güzel Ceviz Yarışması'' yapılacağı kaydedildi. 

Ekleme Tarihi
30.11.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tarım ve hayvancılık fuarı kapılarını açtı
Link: Tarım ve hayvancılık fuarı kapılarını açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız