Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanlığı topu gümrüklere attı


Suriye'den kaçak tonlarca zeytinyağı girdiği iddialarına Tarım Bakanlığı "Gümrükler incelemeli" yanıtını verdi.
 
Tarım Bakanlığı topu gümrüklere attıSuriye den girdiği iddia edilen zeytinyağı nedeniyle fiyatların 4 liraya kadar gerilediği belirtiliyor.


Suriye ’den kaçak yollarla gelen zeytinyağı iddialarına Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin’den de destek geldi. Çetin iddianın dikkate alınması gerektiğini belirtirken “Eğer bu iddia doğruysa kaçak yollarla zeytinin getirilmesinden sonra, bunun zeytinyağı olması sürecinde devletten de prim alınıyor. Bu da çift yönlü bir kayba neden olur” dedi. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan ise, “Biz iddiaları Gümrük Bakanlığı’na ilettik. Gereği yapılacaktır” dedi.
Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği üyesi de olan Salih Madra ve Ali Kürşat, dün yaptıkları ortak açıklamada daha hasat mevsiminin başında olmalarına rağmen zeytinyağı fiyatlarının çok hızlı bir şekilde düştüğünü belirterek, “Bu keskin düşüşün nedeni Suriye’den kaçak giren büyük miktardaki zeytinyağı” dedi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Çetin bu tür iddiaları kendilerinin de duyduğunu belirterek “Böyle bir olasılık var. Yıl sonuna kadar Türkiye ’ye 50 bin tona kadar zeytinyağının gireceği iddiası var. Araştırmaya ve üstüne gitmeye değer. Kaçakçılar zeytini işledikten sonra, devletten prim de alıyor olabilir. Aynı zamanda bizim zeytinyağı üretimimiz hedeflerimiz açısından da önemli bir sorun” dedi. Tan da iddialarla ilgili olarak Gümrük Bakanlığı’na bilgi verdiklerin aktardı. “Gereği yapılacaktır” diyen Tan, “Ama dikkatli olmak gerekir. Spekülatif de olabilir” dedi. Tarım Bakanlığı ise, konunun öncelikle gümrükler ve valilikler tarafından ele alınması gerektiğini kaydederken; “Saptamalar olursa, biz de içeride denetimleri arttırabiliriz” ifadelerini kullandı.








http://www.radikal.com.tr/
alt
alt

Ekleme Tarihi
01.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tarım, gümrük
Link: Tarım Bakanlığı topu gümrüklere attı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız