Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek -Bir firma ile Balıkesir Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı 

BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
 
     Protokole imzaları, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ve işletme sahibi Prof. Dr. Yahya Laleli atarken törene, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Teke ve Edremit Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı da katıldı.
     Alkan, Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı öğrencilerinin, staj ve staj dışı eğitimlerini firmada yapacaklarını, üretimin her aşamasında çalışarak da deneyim kazanacaklarını söyledi.
     Öğrencilerin belirli bir tecrübeye geldikten sonra bir vardiyayı kendilerinin işleteceklerini dile getiren Alkan, üretilen zeytin ve zeytinyağlarının da ürün prosesini kontrol altında tutacak BAÜ tescilli olacaklarını bildirdi.
     Alkan, protokolle zeytincilik öğrencilerinin, gerek üretimde gerekse satışta deneyim kazanacaklarını ve öğrencilikten itibaren sektörün birer elemanı haline geleceklerini kaydetti.
     İmza töreninden sonra Alkan ve beraberindekiler, tesislerde incelemelerde bulundu. Sabun ustasından bilgi alan Alkan, zeytinyağı tadımı da yaparak ürünler arasındaki farkı inceledi.
    
 

Ekleme Tarihi
05.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek
Link: Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız