Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
33 Bin Dolarlık Siyah Havyar Gümrüğe Takıldı 

33 Bin Dolarlık Siyah Havyar Gümrüğe Takıldı

Antalya'da kaçak yolla sokulmak istenen 11 kilo siyah havyar ele geçirildi. Özel sipariş üzerine getirilen havyarın 500 gramının, 1500 dolardan alıcı bulduğu belirtildi.


Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Rusya'nın Moskova kentinden gelen bir kadın yolcunun x-ray cihazından geçmesinin ardından valizinde bir ağırlık belirledi. Ekipler, şüphelendikleri muhasebeci olduğu öğrenilen I.S. adlı yolcunun valizinde arama yaptı. Aramada, 13 paket halinde alüminyum folyoya sarılı plastik kutularda siyah havyar ele geçirildi.

I.S.'nin dondurulmuş ürünleri bozulmaması için alüminyum folyoya sardığı ve hijyenik olmayan bir ortamda taşıdığı belirtildi. I.S.'nin sipariş üzerine Rusya'dan Türkiye'ye kaçak yolla, 'sosyete mezesi' olarak bilinen siyah havyar getirerek, lüks işletmelere verdiği belirlendi.

Gümrük görevlileri, el konulan havyarı imha edilmek üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Yurda kaçak yollarla havyar sokmak isteyen I.S. ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Özel sipariş üzerine getirilen havyarın havyarın 500 gramının 1500 dolardan alıcı bulduğu, gümrüklenmiş değerinin ise 12 bin 640 lira olduğu belirtildi. - Antalya -
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 33 Bin Dolarlık Siyah Havyar Gümrüğe Takıldı
Link: 33 Bin Dolarlık Siyah Havyar Gümrüğe Takıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız