Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Domatexpo Fuarı Değerlendirildi

Kumluca'da bu yıl ilk defa gerçekleştirilen DOMATEXPO Fuarı için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda Kaymakam Salih Işık başkanlığına yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sedat Kolcuoğlu ve fuar danışma kurulu üyeleri katıldı.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, danışma kurulu üyelerinin tek tek fuar ile ilgili izlenim ve gözlemlerini dinledi. Danışma kurulu üyeleri de bu yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen fuar hakkında hem katılımcı firmalardan hem de ziyaretçilerden olumlu görüş aldıklarını bildirdiler.

Kaymakam Işık, fuarın ilçenin tarım ve seracılık konusundaki önemini bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti. Özellikle fuar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehdi Eker'in ilçeye gelmesi ve ilçedeki tarım potansiyeli hakkında gözlemlerde bulunmasının çok güzel olduğunu ifade eden Işık, bundan sonraki yıllarda fuarın daha başarılı olacağına inandığını vurguladı.

Işık, "Bu yıl ilk defa düzenlenmesine rağmen, DOMATEXPO Fuarı çok başarılı geçmiştir. Organizasyon, katılan firmalar ve ziyaretçiler açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bundan sonraki fuarların bu fuardan ders çıkartarak daha güzel gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da her zaman örtü altı tarımı seracılık konusunda Kumluca'nın önemine vurgu yaptıklarını, bunu DOMATEXPO Fuarı ile bir kez daha görüldüğünü söyledi. Fuara katılan firma ve gelen ziyaretçilere bakıldığında Kumluca'nın örnek bir üretim merkezi olduğunu görüldüğünü ifade eden Çetinkaya, "Fuarımızın gelecek yıllarda daha iyi ve güzel olacağına inanıyorum. Türkiye'de ve dünyada ilk defa bir ürün bazlı ihtisas fuarı olması da ayrıca bir güzellik. Öyle ümit ediyorum ki gelecek yıl daha fazla firma ve daha fazla ziyaretçi fuara katılacaktır" diye konuştu.

MSK Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu ise fuarla ilgili olarak daha sonra yaptıkları görüşmelerde özellikle katılımcı firmaların memnun olduklarını belirttiklerini söyledi.

Ziyaretçi açısından ise gelen ziyaretçilerin, gerçekte bu işi yapan üretici ve sektör paydaşları olmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Kolcuoğlu, gelecek yıl için şimdiden çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Değerlendirme toplantısı sonunda, DOMATEXPO Fuarı danışma kurulu üyelerine teşekkür belgesi verildi.(AA) 

Ekleme Tarihi
06.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Domatexpo Fuarı, domates
Link: Domatexpo Fuarı Değerlendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız