Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Portakalın Muhteşem macerası, muhteşem yüzyıl, narenciye grubu 

Portakalın Muhteşem macerası

Narenciye Tanıtım Grubu reklamında bu yıl 'Kanuni' ve 'Hürrem' oynadı. Film tam dünyada gösterime girecekti ki Erdoğan'ın 'dizi' çıkışı geldi.


Narenciye Tanıtım Grubu Rusya merkez olmak üzere 26 ülkede gösterilmek için Muhteşem Yüzyıl oyuncularına bir tanıtım filmi çektirdi. Daha önce de Tarkan’a film çektiren grubun yeni filminde de ünlü oyuncular Halit Ergenç (Kanuni Sultan Süleyman) ve Meryem Uzerli (Hürrem Sultan) oynadı.

Ekonomi Bakanlığı’nca da desteklenen film tam gösterime girecekti ki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın diziyle ilgili çıkışı gündeme oturdu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan filmin gösterime girmesini durdurdu. Şimdi kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Aralık ayında gösterime girmiş olması gereken tanıtım filmi için Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, “Yurt dışında medya tanıtımını yapan firma şartlara uymadığı için geciktik” diyor.


İhracatı Tarkan arttırdı

Rusya’da 2010 yılında Tarkan ile yapılan Türk narenciye tanıtımı çok başarılı geçmiş, narenciye ihracatında yüzde 37’lik bir artış elde edilmişti. Bu başarı Narenciye Tanıtım Grubu’nu bu yılda heveslendirdi. 2012-2013 yılı için de televizyon dizisi Muhteşem Yüzyıl ile tanıtım atağı yapılması planlandı. Çünkü bu dizi, narenciyenin en çok satıldığı ülkeler Rusya, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Orta Doğu ülkelerinde çok popüler olmuş ve milyonlarca izleyiciye ulaşmıştı. Tanıtım Grubu dizi yapımcıları ve oyuncularla anlaştı.


Süleyman pek beğenir, Hürrem kıskanır

Muhteşem Yüzyıl’ın setinde tanıtım filmi çekildi. Filmin hikayesi şöyleydi: Halit Ergenç’in oynadığı Kanuni Sultan Süleyman haremde, önünde cariyeler, ellerinde narenciye dolu tepsilerle sultana sunum yaparlar. Sultan narenciyelere övgü dolu sözler sarf eder. Hürrem de Kanuni Sultan Süleyman’ın bu sözlerini kapı arkasından duyar. Hürrem, Kanuni’nin övgü dolu sözlerini cariye kızlara söylediğini düşünüp kızgın bir şekilde haremin kapısından içeriye girer. Kanuni, hiddetle içeri giren Hürrem’i görünce yanına çağırıp narenciyelerden yemesini ister. Kıskançlık içindeki Hürrem neye uğradığını şaşırır. Filmin çekimleri bitmiş ve montajı yapılmıştı. Aralık ayı başında da başta Rusya, Ukrayna ve Balkan ülkeleri olmak üzere aynı anda gösterime sokulacaktı. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın 25 Kasım’da Kütahya Zafer Havalimanı açılış töreninde Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirerek “Kanuni’nin 30 yılı at üstünde geçmiştir. Ben o dizinin yönetmenlerini de televizyon sahiplerini de kınıyorum” demesi bir anda her şeyi alt üst etti.

Türkiye ’nin gündemine oturan Muhteşem Yüzyıl tartışması narenciye ihracatçılarını daha da fazla etkiledi. “Şimdi ne olacak” sorusunun cevabı başından beri narenciye üreticilerine büyük destek veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’da. Bakan Çağlayan’ın ihracatçılara “Filmin parasını ödeyin ama filmin gösterimini erteleyin” dediği ileri sürülüyor. Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği yetkilileri bunu tam olarak doğrulamasa da bu yönde dedikodular olduğunu kabul ediyor.
‘Parası cebimizden çıktı’

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği aynı zamanda Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak ile iddiaları konuştuk. Kavak, “Bakan Çağlayan’ın bu konuya karışması mümkün değil çünkü filmin parası cebimizden çıkıyor” diyor. “Peki film neden gösterime girmedi?” sorumuza ise Kavak, “Yurt dışı medya tanıtım ihalesini kazanan firmanın evraklarında sorun çıktı.

İkinci gelen firmanın da evrakları yetersiz olunca yeni arayışa girdik. Bu nedenle filmin gösterimi geç kaldı” yanıtını verdi. Kavak, “Film gösterime girecek mi?” sorusuna karşılık da ‘ocak ayında değerlendirme yapıp öyle karar vereceklerini’ söyledi. “Narenciye sezonu geç kalmadınız mı?” sorusuna Kavak’ın yanıtı da şöyle oldu: “Maalesef bu yıl böyle oldu.”

‘Hoşgörülü davranacaktır’

Filmi beğendiğini de söyleyen Başkan, “Dizi ile alakası yok. Sayın Başbakan’ın tanıtım filmine kızacağını düşünmüyorum. Bu bir reklam filmi. Yönetim kurulumuzla yeni bir değerlendirme yapacağız. Başbakanımız hoşgörülü davranacağını düşünüyorum” dedi. Filmle ilgili Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı da aradık ancak haber yayına hazırlanana kadar dönüş olmadı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Portakalın Muhteşem macerası
Link: Portakalın Muhteşem macerası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız