Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çanakkale 

Çanakkale'deki hayvancılık çalıştayla ele alınacak
 
 
ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesi ve çevresinin önemli geçim kaynaklarından olan hayvancılık, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) desteğiyle düzenlenecek çalıştayda masaya yatırılacak.
 
Nisan 2013 başında düzenlenmesi planlanan çalıştayla ilgili fikir alışverişinde bulunup yol haritası belirlemek üzere Biga’da yapılan toplantıda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, ilçedeki tarım meslek örgütlerinin temsilcileriyle biraraya geldi. Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin’in moderatörlüğündeki toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş ile Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay da katıldı.

Biga’nın Çanakkale hayvancılığında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Dekan Uğur, hayvansal protein tüketiminde Türkiye'nin dünyada 130. sırada olduğunu söyledi. Uğur, "Türkiye, hayvansal protein ihtiyacını karşılamada yüzde 25 eksiktir, yani hayvancılık hâlâ çalışılması gereken bir alan. Söz konusu olan insanların beslenmesi, nesillerin sağlıklı yetişmesidir. Düzenlenecek çalıştay, hayvancılıkla uğraşılan bir bölge için önemli. Hem bilimsel hem de ulaşılabilir bir çalıştay yapmaya gayret edeceğiz.
 
Üniversite olarak bunu yapabilecek güçteyiz.” dedi. Rektör Laçiner ise ÇOMÜ’nün tarım ve hayvancılık alanında bulunduğu bölgede iyi bir paydaş olmasını arzuladıklarını belirterek, “Üniversitelerin bulundukları yere en büyük katkısı, ürettikleri bilgiyi bulundukları bölgeyle paylaşması ve o bölgenin ihtiyaçlarına göre bir bilgi birikimi geliştirebilmesidir. Geçen dönem Ayvacık’ta bir zeytincilik çalıştayı yapıldı. ÇOMÜ yönetimi olarak daha çok üretimin parçası olmak istiyoruz. Ziraat Fakültesi, ÇOMÜ’nün en güçlü fakültelerinden biridir. Aynı şekilde Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi de böyle güçlü bir fakülte. Dolayısıyla Biga’nın, bu fakültelerden ve üniversiteden daha çok istifade etmesini isteriz. Ziraat Fakültesi’nde çok istekli bir ekip var. Köylümüze çiftçimize gidiyorlar, kahvehane toplantıları yapıyorlar. Böyle bir kültürün inşa edilmesi çok önemli.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: hayvancılık
Link: Çanakkale'deki hayvancılık çalıştayla ele alınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız