Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Teke: -''2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kutlama Komitesi'nde yer alarak kurumumuzu layık olduğu şekilde temsil ettik''

ANKARA (A.A) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kutlama Komitesi'nde yer alarak, kurumlarını layık olduğu şekilde temsil ettiklerini ifade etti.

     Teke, Birleşmiş Milletler'in (BM) 2012'yi ''Uluslararası Kooperatifler Yılı'' ilan etmesi dolayısıyla Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yürüttüğü faaliyetler kapsamında yazılı açıklamada yaptı.
 
     Teke, kooperatiflerin temelinde işbirliği anlayışını barındırdığını, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, kooperatiflerin, zamanla değişen ihtiyaç ve şartlara göre kendini yenileyen ve birçok ülkede başarıyla uygulanan bir işletme modeli haline geldiğini kaydetti.
 
     Kooperatiflerin yoksulluğun azaltılmasına, gelirin adil dağılımına ve ülkelerin kalkınmasına sağladığı katkılar dolayısıyla BM tarafından 2012'nin ''Uluslararası Kooperatifler Yılı'' olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Teke, ''Bu kapsamda yapılan ve yapılacak kutlamaların etkin ve verimli geçmesi için oluşturulan 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kutlama Komitesi'nde yer alarak kurumumuzu layık olduğu şekilde temsil ettik'' dedi.
 
     Teke, ayrıca Milletlerarası Kooperatifler Birliği'nin (ICA) 30 Ekim-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Manchester'da düzenlediği 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Fuarı'na da Tarım Kredi Kooperatifleri'ni temsilen katıldıklarını ve kurumun tanıtımının başarıyla yapıldığını bildirdi.

     21 Aralık'da Uluslararası Kooperatifler Fuarı'na katılacaklarını da ifade eden Teke, şunları kaydetti:

     ''İştiraklerimizden Tarım Kredi Yem, TK Plastik, İmece Prefabrik, Gübretaş, Tareks ve Tarım Kredi Süt ile fuarda yer alacağız. Bu etkinlikte de kurumumuz, Kooperatifler Yılı kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere verdiğimiz destek ve yapılan çalışmalarımızdan ötürü ödüle layık görüldü. Bundan onur duyuyoruz.''
     

Ekleme Tarihi
20.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, tarım, kredi,
Link: 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kutlama Komitesi'nde yer alarak..




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız