Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sulamada uygulanacak su kullanım hizmet bedeli tarifesi

ANKARA (A.A) - 2013 Yılında Sulama Birliklerince İşletilen Sulama Tesislerinde Uygulanacak Su Kullanım Hizmet Bedeli Tarifelerine İlişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
     Buna göre, su kullanım hizmet bedeli, her bitkinin yıl içindeki yetişme süresine göre tespit edilecek. Bu nedenle bir yıl içinde aynı parsele, biri kalktıktan sonra yenisi ekildiğinde, bu bitkilerin her biri için ayrı ayrı su kullanım hizmet bedeli uygulanacak.
 
     Su kullanım hizmet bedelleri; birliklerin görev alanı içinde ve dışında, sulama sayısına bakılmaksızın, sulanan parsel sahibine, kiracı veya ortakçıya ödetilecek.

     Suyun metreküp olarak ölçülebildiği sulama şebekeleriyle sulama sayısı ve sulama süresine göre tarife uygulayan sulamalarda, su kullanım hizmet bedeli, birlik meclisinin kararı ve DSİ Bölge Müdürlüğü'nün onayıyla metreküp su ücreti, sulama sayısı ve sulama süresi üzerinden, tarifedeki eşik ücretlerin altında kalmayacak şekilde uygulanacak.

     Su kullanım hizmet bedelleri, sulamaların bir kısmında bulunabilen kadim su kullanma haklarına bakılmaksızın eşit olarak alınacak.

     Aynı parselde aynı zamanda karışık olarak çeşitli bitkiler sulandığında, parselin tamamına, bunlardan su kullanım hizmet bedeli en yüksek olan bitkinin ücreti uygulanacak.
     Sonbaharda tarlanın ekime hazırlanması için yapılan sulamalar tav sulaması olarak kabul edilecek. Ancak bu sulamadan sonra, aynı bitkiler sulama mevsimi içinde de sulandığında, o bitkiye ait ücret uygulanacak. Sulama mevsimi dışında, bitki yetiştirilmeksizin, arazi iyileştirmek amacıyla yapılan sulamalar da tav sulaması kabul edilecek.
     Tarifenin ilanından sonra birliklere devredilen ve çesitli nedenlerle tarifede yer almayan sulamalara, tesisin özelliğine uygun grubun su kullanım hizmet bedeli tarifesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın onayıyla alınacak.
     Fide, satış fidanı ve her çeşit tohum yetiştirmek amacıyla kullanılan parselin sulanması halinde, bunlara ait olduğu esas bitkinin su kullanım hizmet bedeli uygulanacak.
     Kararda, bitki çeşitleriyle sulama birlikleri gruplarına göre belirlenen işletme ve bakım ücretleriyle sulamalara ilişkin uygulanacak indirimlerin ne şekilde gerçekleştirileceğine de yer verildi.
    
   

Ekleme Tarihi
21.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sulamada uygulanacak su kullanım hizmet bedeli tarifesi
Link: Sulamada uygulanacak su kullanım hizmet bedeli tarifesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız