Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakan Eker 

Bakan Eker'e Botanik Bahçesi Teşekkürü

Tema Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı İşadamı Nihat Gökyiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e Ankara'ya yaptırdığı Botanik Bahçesi için teşekkür etti.
 
Dünya'da botanik bahçesi olmayan çok az ülke kaldığını aktaran Gökyiğit, "Bizi bu ayıptan kurtardığınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Anaç arı desteğiniz konusunda da ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi. Bakan Eker, İşadamı Nihat Gökyiğit'in eşi Nezahat Gökyiğit adına İstanbul Ataşehir'de yaptırdığı botanik bahçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Botanik Bahçesi hakkında Nihat Gökyiğit'ten bilgi alan Bakan Eker, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası (UNCCD) tarafından verilen "Yaşam için Toprak" ödülünü Tema Vakfı'nın almasından dolayı kutladı. Vakfın diğer yöneticilerini de arayarak kutlayacağını belirten Bakan Eker, "Tarım Bakanı olarak, çevre konusundaki çabanız için sizi tebrik etmeye geldim" dedi. Ankara'ya yapılması düşünülen Milli Botanik Bahçesi'yle ilgili proje çalışmalarının son aşamaya geldiği müjdesini veren Bakan Eker, projenin tamamlanmasından sonra yapımına başlanacağını açıkladı. Ankara'da kurulu bulunan Tohum Gen Bankası'nda 83 bin çeşit bitki türüne ait tohumların uygun şartlarda korunduğunu aktaran Bakan Eker, Nihat Gökyiğit'i burayı incelemek üzere davet etti.

Daha sonra 50 hektar üzerine kurulu bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ni gezdi. Seraları, fidanlıkları, tohum saklama ünitelerini ve sergi alanlarını gezen Bakan Eker, bir karayolu kavşağının bu şekilde değerlendirilmesinden çok etkilendiğini söyledi. Bakan Eker Türkiye'nin endemik bitkileri fotoğraf galerisi ile "Osmanlı kültüründe çiçeklerin yeriö konulu galerileri inceledi. İşadamı Nihat Gökyiğit, Bakan Eker'e Artvin Camili'de arıcılıkla ilgili olarak yaptıkları projeler ve çalışmalar hakkında bilgi vererek destek istedi. - Ankara
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bakan Eker'e Botanik Bahçesi Teşekkürü
Link: Bakan Eker'e Botanik Bahçesi Teşekkürü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız