Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık üreticisine 3 yıl daha destek -Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy: ''Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hepimizi mutlu etmiştir'' 

ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, ''Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hepimizi mutlu etmiştir'' dedi.
     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu Ordu'da bir programa katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in alan bazlı destek ödemeleri ile ilgili net sözlerinin olduğunu ve bu sözler karşısında oldukça mutlu olduklarını belirtti.
     Fındık üreticileri için son derece önemli olan bu gelişme karşısında sektörün bundan olumlu etkileneceğini ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
     ''Bölgemizde yaşayan üreticilerimizin neredeyse tamamı fındıktan geçimini sağlamaktadır. Bu üreticilerimize zaman zaman yetiştirdikleri ürün de maalesef yetmemektedir. Bunun üzerine devreye giren yetkililer geçen 3 yıl içerisinde fındık üreticisine alan bazlı destek ödemeleri adı altında dönüm başına desteklemede bulunmuştur. Ancak bu yıl biten bu ödemenin yeniden başlayıp başlamaması konusunda, ya da süresiyle ilgili bazı soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini hafta sonu Ordu'da bulunan İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahin katıldığı bir programda yaptığı konuşmada gidermiştir. Sayın bakanımızın sözlerinden de anlaşılacağı gibi Alan Bazlı Destek Ödemeleri bir 3 yıl daha devam edecektir. Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hepimizi mutlu etmiştir. Bu anlamda yetkililere teşekkür ediyoruz. Üreticilerin ve bizlerin sesini duydukları için.''
     Gürsoy, konu ile ilgili daha önce UFK ve OTB olarak ilgili bakanlığa dosya sunduklarını, bu dosya içerisinde alan bazlı destek ödemelerinin devam ettirilmesi ile ilgili gerekli bilgilerin yer aldığını ve bu hazırlanan dosyanın alınan kararlarda son derece etkili olduğuna inandıklarını da sözlerine ekledi.
    

Ekleme Tarihi
25.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık üreticisine 3 yıl daha destek,Ulusal Fındık Konseyi
Link: Fındık üreticisine 3 yıl daha destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız