Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik, 40 bin ton zeytin alımı gerçekleştirdi -Yönetim Kurulu Başkanı Asa: ''Kampanya sonuna kadar alacağımız miktarın 45 bin tonu bulacağını tahmin ediyoruz'' 

BURSA (A.A) - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alımlarının devam ettiğini, şimdiye kadar 40 bin ton zeytin aldıklarını, kampanya sonuna kadar miktarın 45 bin tonu bulacağını tahmin ettiklerini bildirdi.
 
     Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Başkanvekili Şevket Karagöz'ü makamında ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Asa, Marmarabirlik'in kurumsal yapıya kavuştuğunu ve ''kazan kazan'' modelini esas aldıklarını belirtti. Marmarabirlik'in kazandığı sürece ortağı olan 30 bin zeytin üreticisinin de kazanacağını ifade eden Asa, şunları kaydetti:
     ''Marmara Bölgesi'nde şu anda hasat devam ediyor ve tek alıcı Marmarabirlik. Özel sektör alım yapmıyor. Özel sektör alacağı az miktarda ürünü aldı ve piyasadan çekildi. Eğer Marmarabirlik olmasaydı, üreticinin hali perişandı. Halen alımlarımız devam ediyor. 126 milyon lira değerinde 40 bin ton ürün aldık. Kampanya sonuna kadar alacağımız miktarın 45 bin tonu bulacağını tahmin ediyoruz.''
     Üreticinin ürününü almakla işlerinin bitmediğini dile getiren Asa, pazarlamanın da önemli olduğunu, devlet desteği nedeniyle ihracata ağırlık verdiklerini, son olarak Avrupa'daki bir tek distribütörden vazgeçerek çoklu bayilik sistemine geçtiklerini söyledi.
     Fidan teşviğinden ötürü diğer bölgelere dikilen Gemlik çeşidi ürünün daha ucuza alınarak Marmara Bölgesi'nde ''Gemlik Zeytini'' etiketiyle satıldığını, bunun da haksız rekabete yola açtığını ifade eden Asa, yetkililerden coğrafi işaret konusunda destek istedi.
     AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da Marmara Bölgesi'nin fiziksel özellikleri ve lezzetiyle daha kaliteli olan sofralık zeytininin korunması gerektiğini söyleyerek, Marmarabirlik'in bu konudaki çalışmalarına gereken desteği vereceklerini belirtti.
     Marmarabirlik'in, başarılı yönetilmesiyle kar ettiğini ve sürekli büyüdüğünü vurgulayan Yıldırım, ''30 bine yakın üretici ortağına da kazandırıyor. Çünkü geçmişte birlikler çok kötü yönetildi. Tariş, Fiskobirlik darmadağın oldu. Oysa Marmarabirlik, Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin sigortasıdır'' dedi.
     Yıldırım, birliklerin idari yapısıyla ilgili yasal düzenleme konusunda da gereken desteği vereceklerini bildirdi.
     Ziyarete, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinden Mehmet Taner Eke de katıldı.
    
  

Ekleme Tarihi
28.12.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmarabirlik, 40 bin ton zeytin alımı gerçekleştirdi
Link: Marmarabirlik, 40 bin ton zeytin alımı gerçekleştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız