Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye'nin Beyaz Et Üretiminin Yüzde 25'i Manisa'dan

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Türkiye'nin toplam beyaz et üretiminin yüzde 25'inin Manisa'da yapıldığını söyledi. Bu oranın Uşak'la birlikte yüzde 30'u geçtiğini kaydeden Berber, Ege Bölgesi'ndeki beyaz üretiminin de yüzde 50'yi geçtiğini belirterek, "Onun için Manisa'nın tarım şehri olması özelliğini dikkate almamız ve ona göre desteklememiz gerekiyor." dedi.


Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Berber, Manisa'nın sanayinin yanısıra bir tarım şehri olduğunu ifade etti: "Tarımda Türkiye'nin ilk beş ili arasında. İhracatıyla, kendine has ürünleriyle tarımda söz sahibi. Zeytin üretiminde, 18 milyon ağaçla birinci sırada. Sadece Akhisar ilçemizde 10 milyonun üzerinde zeytin ağacı bulunuyor. Zeytinciliğin önemli bir kısmı, damlama sulamayla yapılıyor. Üreci, teşviklerden yararlandı ve kaliteli zeytin üretiyor."

Bu sene tarlada üretilen zeytine destek verileceğine inandığını söyleyen Recai Berber, "Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Zeytinyağındaki desteğin, doğrudan doğruya sofralık zeytine de prim şeklinde destek verilmesi için uğraşıyoruz. Zeytinyağında ise litre başına desteği 70 kuruşa çıkardık. Ambalajlı ihraç edilen zeytinyağının tonunda bin 200 lira ayrıca destek var." şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
29.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Türkiye, Beyaz Et, Üretim, Manisa
Link: Türkiye'nin Beyaz Et Üretiminin Yüzde 25'i Manisa'dan




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız