Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

K.Maraşlı kadın çiftçinin başarı öyküsü 


Evinin geçimine katkı sağlamak amacı ile 400 m2 alanda çilek üretimine başlayan Kahramanmaraşlı kadın çiftçi Hatice Kaya, üretimini 4 yılda 31 dekara çıkarttı. Hatice Kaya, Kahramanmaraş'ta yaptığı girişimlerle 30 kadına da işveren bir iş kadını olmayı başardı.


Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin Kılılı beldesinde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi olan Hatice Kaya, 4 yıl öncesine kadar gündelik işlere giderek evinin geçimine katkı sağlıyordu. Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün desteği ile 400 metrekare alana çilek dikerek iş hayatına başlayan Hatice Kaya, yıldan yıla çilek üretimini artırarak şu an 31 dekar alana çıkardı.

Yeniliği çok sevdiğini ifade eden Kaya, ''Geçmişte tarlada çalıştım, gündelik işlere gittim ama hayalimde hep kendi işimin patronu olmak vardı. Allah da nasip etti, bugün hem üretiyorum hem de kadınlara iş imkânı sağladım” dedi. Bayanların her işi başarabileceğine inanan Kaya, tüm kadınların iş hayatına katılmaları gerektiğini vurguladı.

Komşusu ve arkadaşı olan 30 kadınla birlikte üretim yaptıklarını bildiren Hadice Kaya, hem onların hem de kendisinin kazandığını bildirdi.

Hatice Kaya, girişimci olduğu kadar da yenilikçi. Modern tarım sistemleri kullanmaya başlayan Kaya, internetten gördüğü çilek tarımında kullanılan bir makineyi alarak işini kolaylaştırmış.

Kahramanmaraşlı kadın girişimci , Kılılı beldesindeki TARGEL personeliyle de sürekli irtibat halinde. TARGEL personelinin tüm önerilerini harfiyen uyguluyor.

Çilek üretiminin yanında deneme amaçlı ahududu fidanı diktiğini söyleyen Kaya, başarı sağlaması halinde üretim alanını arttıracağını aktardı.

Yetkililerden bir de traktör isteyen Kaya, verilmesi halinde bölgesindeki tüm kadın çiftçilere traktörü ücretsiz olarak kullandıracağını da sözlerine ekledi.










http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
06.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: çilek
Link: K.Maraşlı kadın çiftçinin başarı öyküsü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız