Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik ödemeleri şubat ve mayıs aylarında -Yönetim Kurulu Başkanı Asa: -''Üretici ortaklarımızın bakiye alacaklarının yarısını 15 Şubat, diğer yarısını da 17 Mayıs tarihinde ödeyeceğiz. Bu ödemeyi birliğimizin öz kaynaklarıyla yapacağız ve kesinlikle kredi kullanmayacağız''

BURSA (A.A) - Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üreticiye olan ürün borcunun yarısını 15 Şubat, diğer yarısını da 17 Mayıs'ta ödeyeceğini bildirdi.

     Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, 2012-2013 ürün alım sürecini bitiren Marmarabirlik, kampanya boyunca toplam 137 milyon lira değerinde 44 bin 500 ton sofralık zeytin aldı. Ürün bedellerinin 68 milyon lirasını peşin ödeyen Marmarabirlik, kalan bedeli de 15 Şubat ve 17 Mayıs 2013 tarihlerinde iki eşit taksitte ödeme kararı aldı.

     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birlik tarihinin en yüksek bedelli ürün alımının yapıldığını belirterek, ''Üretici ortaklarımızın bakiye alacaklarının yarısını 15 Şubat, diğer yarısını da 17 Mayıs tarihinde ödeyeceğiz. Bu ödemeyi birliğimizin öz kaynaklarıyla yapacağız ve kesinlikle kredi kullanmayacağız. Çünkü kullanacağımız kredinin faizi de üreticimizin cebinden çıkmış olacak. Bu nedenle kesinlikle bu yola başvurmayacağız'' dedi.
     Asa, kampanya öncesi verilen rekolte beyannamelerinin kendilerini yanılttığını belirterek, planladıklarından fazla ürün aldıklarını ve stoklarının 62 bin tona ulaştığı dile getirerek, ''Arz talep dengesine de bakarak önümüzdeki kampanyada sınırlı alım söz konusu olabilir. Ayrıca, ürünün gerçek değerinin ortaya çıkması için avans fiyatla alım yapacağımızın da bilinmesi gerekiyor'' ifadelerini kullandı.
     Pazarlamaya önem verdiklerini, yurt içi ve yurt dışında toplam 35 bin ton ürün satmayı hedeflediklerini dile getiren Asa, bunun 7 bin tonunu yurt dışına, sadece 6 bin tonunu yeni bayi yapısı üzerinden Avrupa ülkelerine satacaklarını kaydetti.
     Asa, üretici ortakların yaşadığı sıkıntıyı bildiklerini, bunu hafifletmek için de uygun koşullarda gübre ve zirai ilaç teminine çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
16.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmarabirlik ödemeleri şubat ve mayıs aylarında
Link: Marmarabirlik ödemeleri şubat ve mayıs aylarında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız