Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ekiz Yumurta, yeni tesisle kapasitesini 2’ye katlayacak

Ekiz Yumurta, kapasitelerini iki katına çıkaracak yumurta üretim tesisi yatırımı yaptıklarını açıkladı.


İZMİR - Ekiz Yumurta, kapasitelerini iki katına çıkaracak yumurta üretim tesisi yatırımı yaptıklarını açıkladı. Üretim tesislerinin bulunduğu Foça’da, 45 dönüm arazi üzerinde 1 milyon 250 bin tavuk kapasitesine sahip olacak tesiste, tamamen AB’nin hayvan refahı için oluşturduğu Euro Kafes standartlarında kafes sistemlerini kullanacak olan Ekiz Yumurta, 45 milyon TL maliyetinde olacak yeni yumurta üretim tesisini 1.5 yılda tamamlayacak.

Euro Kafes sisteminin yeni tesisin en önemli özeliği olacağını vurgulayan Ekiz Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ekiz, 2015’te Türkiye’deki tavuk çiftliklerinde zorunlu hale gelecek Euro Kafes sistemine ilk geçen firmalardan biri olacaklarını vurguladı. Ekiz, Foça’da bir çiftlik satın aldıklarını ve bu sistemine uygun olarak yeniden inşa ettiklerini kaydetti. Yeni tesisin ilk etabını 2013 baharında hizmete alacaklarını, tamamının ise 1.5 yılda tamamlanarak 2014’ün ilk yarısı gibi üretime girmiş olacağını belirten Ekiz, “Yeni tesis hizmete girdiğinde günlük yumurta üretimimiz, 1 milyon 600 bin adete ulaşarak iki kat artmış olacak. Bu kapasite ile yumurta üretiminde Türkiye’de ilk üçe girmiş olacağız” dedi.
Tesisin hizmete girmesi ile şirketin İzmir’deki merkezini de Foça’ya taşıyacaklarını ve yumurta sevkiyatını oradan gerçekleştireceklerini kaydeden Ekiz, artan kapasite ile birlikte yurtdışı ağırlıklı olmak üzere daha hızlı bir büyüme ivmesi yakalayacaklarını dile getirdi.

Yurtdışı satışlarda son yıllarda hızlı bir büyüme içinde olduklarını ifade eden Ekiz, ihracatla ilgili şu bilgileri verdi:

“Dubai, Abu Dabi, Irak, İsrail, Libya, Türkmenistan gibi birçok ülkeye yumurta ihraç ediyoruz. İhracatta bu yıl 15 milyon dolarlık hedefimize ulaşıyoruz. Üretimimizin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Bu oranla Türkiye’de kapasitesinin en fazla kısmını ihraç eden firma konumundayız. Geçtiğimiz yıl 9.8 milyon dolar, 2010’da ise 4.7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik.” Ekiz, Yeni tesisin de devreye girmesi ile yıllık ihracatlarını 50 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ekiz Yumurta, yeni tesis
Link: Ekiz Yumurta, yeni tesisle kapasitesini 2’ye katlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız