Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İsrailli uzmandan  

İsrailli uzmandan 'karpuz' semineri

ADANA (CİHAN)- Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok vitamini bünyesinde bulunduran karpuz, aynı zamanda da kısırlığı önleyici ‘sitrulin’ adlı maddeyi de içeriyor. ‘Mucize besin’ olarak adlandırılan karpuz, Adana’da da bölge çiftçisinin de en önemli geçim kaynağı arasında yer alıyor.

    Tekbaş Sulama İnşaat ve Tarım Şirketi ve Netafim tarafından Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı (ATOSEV) Sosyal Tesislerinde ‘Mucize Besin: Karpuz’ konu başlığı altında bir konferans düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsrailli agronomist (bilimsel tarım uzmanı) Eli Matan, doğru aşamaları uygulayıp, bilinçli bir üretim yapılması halinde karpuzdaki verimin daha da artacağını vurguladı.

    "MUTLAKA TOPRAK ANALİZİ YAPILMALI"

    Karpuzun vitamin açısında da oldukça zengin olduğu bilgisini de veren Matan, “Karpuzda, bol miktarda likopen, B1, B2, C vitaminleri, demir ve potasyum gibi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin bulunuyor.” dedi. Çiftçilere toprak analizi yaptırmaları çağrısında bulunan Matan, toprakta bulunan bitki besin maddesi miktarı ve yetiştirilecek bitkinin, gübre cinsi ve miktarının belirlenmesi için sadece tabloların da yeterli olmadığının altını çizdi.

    Matan, “Kendi toprağınızın yapısı kullanılacak ilaç ya da gübre miktarını değiştirebilir'' ifadesini kullandı. Karpuzda kısırlığı önleyici ‘sitrulin’ maddesinin olduğuna işaret eden Matan, söz konusu maddenin vücutta arginin üretimini arttırdığını anlattı. Matan, sitrulin maddesinin de karpuzda en çok kabuğundaki beyaz kısımda bulunduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
28.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: karpuz
Link: İsrailli uzmandan 'karpuz' semineri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız