Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: -''Temelde gerekli bulduğumuz kuyu sularına sayaç takılması uygulaması için çiftçilerimize belli bir geçiş dönemi sağlanmalı. Şubat ayında sona erecek süre ertelenmeli''

ANKARA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temelde gerekli buldukları ''kuyu sularına sayaç takılması'' uygulaması için çiftçilere belli bir geçiş dönemi sağlanması gerektiğini belirterek, ''Şubat ayında sona erecek süre ertelenmeli'' talebinde bulundu.


Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 112 milyar metreküp su potansiyeline sahip olduğunu, bunun 14 milyar metreküpünün yer altı sularından oluştuğunu bildirdi.

Kuyulara otomatik sayaç okuma sistemlerinin takılmasına ilişkin kanunda belirtilen tarih yaklaşırken, üreticilerin sıkıntılarının giderilmesi ve ilerde oluşabilecek sorunlarla ilgili önceden tedbir alınması için bu kanunun uygulamaya konulmasının ertelenmesinin şart olduğuna dikkati çeken Bayraktar, yer altı sularında tasarrufa gitmek için sadece sayaç takılması mecburiyetinin, sorunun çözülmesinde yetersiz kalacağına işaret etti.

Temelde gerekli buldukları kuyu sularına sayaç takılması uygulaması için çiftçilere belli bir geçiş dönemi sağlanması gerektiğini kaydeden Bayraktar, Şubat ayında sona erecek sürenin ertelenmesini istedi.

Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

''Kuyulara sayaç takılmasının ertelenmesini gerektiren bir diğer sebep ise satışı ile ilgili müracaat süresi uzatılan 2-B ve hazine arazilerinin üzerinde bulunan ruhsatsız kuyuların satış işlemlerinin tamamlanamaması nedeniyle ruhsatlandırma işlemlerinin kanunda belirtilen tarihe kadar yetiştirilmesinin imkansız olmasıdır. Ayrıca 2-B ve hazine arazilerinin dışında kalan, hali hazırda elektrik aboneliği verilmiş, elektrik dağıtım şirketlerinden elektrik alan ruhsatsız kuyulardan sulama yapan çiftçilerin ruhsat işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için de ilgili süre uzatımı sağlanmalıdır.''

Bayraktar, 167 sayılı Yer Altı Suları Hakkındaki Kanun'da yapılan değişiklikle üreticilerin karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik ilk yapılması gerekenin, sulama mevsimi gelmeden değişiklik yapılarak 25 Şubat 2013 tarihinde yürürlüğe girecek sayaç takma zorunluluğunun en az 2 yıl uzatılması olduğunu belirtti. 

Ekleme Tarihi
30.01.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: tzob, sulama, şemsi bayraktar, tarım, ziraat
Link: Kuyu Sularına Sayaç Takılması Uygulaması İçin Çiftçilerimize Dönemi Sağlanmalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız