Hak sahibine 2B satýþýnda, 400 metrekareye kadar rayiç bedelin % 50'si alýnacak
ÝSTANBUL - Hak sahiplerine 6992 sayýlý 2Bkanunu kapsamýnda yapýlacak taþýnmaz satýþlarýnda, 400metrekareye kadar rayiç bedelin yüzde 50'si alýnacak. Orman köylülerinin kalkýnmalarýnýn desteklenmesi ve hazineadýna orman sýnýrlarý dýþýna çýkarýlan yerlerindeðerlendirilmesi ile hazineye ait tarým arazilerinin satýþýhakkýnda kanunda deðiþiklik yapýldý.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yer alan yasa deðiþikliðiile hak sahiplerine doðrudan satýlacak olan taþýnmazlarýn satýþbedelinin; 400 metrekareye kadar olan kýsmý için rayiç bedelinyüzde 50'si, fazlasý için rayiç bedelin yüzde 70'i üzerindenhesaplanmasý hüküm altýna alýndý.
Önceki uygulamada, hak sahiplerine doðrudan satýlacak olantaþýnmazlarýn satýþ bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i üzerindenhesaplanýyordu.
Yasa deðiþikliði kapsamýnda, birden fazla taþýnmazda haksahibi olunmasý hâlinde yüzde 50 satýþ bedeli hesaplamasý, haksahibinin tercih edeceði sadece bir taþýnmaz için uygulanacak.
Bir taþýnmazdaki hak sahipliðinin devredilmesi halinde yüzde50 satýþ bedeli hesaplamasý, taþýnmazýn sadece 400 metrekaresiiçin ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanarak uygulanacak.
Daha önce baþvuru bedeli yatýrmadan yapýlan baþvurular ilebundan sonra yapýlacak baþvurular, baþvuru bedeli alýnmaksýzýngeçerli kabul edilecek. |