Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Lades Yeni Rekor Peşinde 

- LADES YENİ REKOR PEŞİNDE 
- LADES PİLİÇ GENEL MÜDÜRÜ UĞUR UZUN, 2012 YILINDAKİ 30 MİLYON DOLARLIK İHRACATI DAHA GELİŞTİRİP, 2013 YILINDAKİ YÜZDE 25’LİK BÜYÜME HEDEFİNİ DE GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİKLERİNİ BELİRTTİ


ADANA (İHA) - Lades Piliç Genel Müdürü Uğur Uzun, 2012 yılındaki 30 milyon dolarlık ihracatı daha geliştirip, 2013 yılındaki yüzde 25’lik büyüme hedefini de gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımı ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından, HiltonSA Adana Oteli’nde gerçekleştirilen; ‘Adana İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde ödüle layık görülen isimler firmalar arasında ‘Lades Piliç’ de yer aldı.

Uğur Uzun, ‘ihracat ödülü’nü Bakan Çağlayan’dan alırken, Bakan Çelik de Uzun’u başarısından dolayı kutladı.
Aldıkları ödülün kendilerini yeni başarılar için teşvik edeceğini vurgulayan Uzun, 2012 yılında gerçekleştirdikleri 30 milyon dolarlık ihracat rakamını, 2013 yılında daha üst noktaya taşıma çaba ve gayreti içinde olacaklarını söyledi. Uzun, "Lades Piliç olarak, Türkiye’nin 2012 yılında gerçekleştirmiş olduğu 529 milyon dolarlık kanatlı eti ihracatının yüzde 6’sını biz gerçekleştirdik. Ayrıca ihracat yapan kayıtlı 55.000 ihracatçı firma arasından ilk 1000 ihracatçı firma arasına girme başarısını da gösterdik" dedi.
 
2012 yılında firma olarak ihracat yaptıkları ülkelere İran ve Tacikistan’ı da eklediklerini kaydeden Uzun, 2011 ve 2012 yılarında yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini, 2013 yılında da yüzde 25 büyüme hedefini önlerine koyduklarını anlattı. Uzun, toplamda 10 milyon dolarlık bir yatırıma başladıklarını, bunun da 2014 yılında tamamlanacağının da altını çizdi. Uzun, “Lades Piliç olarak, en üst düzeyde bio-güvenlik tedbirleri uygulayarak, üretimin her aşamasını kontrol ve kayıt altına alırken, yıllık 100 bin tonluk piliç eti işleme kapasitesine sahibiz. Bunun yanında yılık 200 bin ton yem üretim kapasitesine ulaştık. Lades olarak, Çağdaş bir anlayışla ürünlerimizi yüksek kaliteyle üreterek insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

Ekleme Tarihi
08.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çinliler zeytinyağını silip süpürdü
Link: Lades Yeni Rekor Peşinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız