Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tatvanlı çiftçiler domates birliği ile ürününü daha kolay pazarlayacak 

Tatvanlı çiftçiler domates birliği ile ürününü daha kolay pazarlayacak
 
 
BİTLİS - Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tatvan ilçesine bağlı Adabağ köyünde, domates ekimi yapan çiftçilere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından domates birliği kurulması için çalışma başlatıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, “Vangölü havzasında bulunan ilimizde son dönemlerde domates üretimi artmaya başladı. Yıllık 25 bin ton civarında domates üretimi söz konusu. Buradan domates üreten çiftçilerimizin beraber hareket etmesi noktasında bir domates üreticileri birliği kurmayı hedefliyoruz. Bunun için çiftçilerimizle bir araya geldik. Bu eğitim toplantılarının sonunda kuracağımız domates birliği kanalıyla hakikaten önemli bir kaliteye sahip domatesimize ulusal ve uluslar arası pazarlarda pazarlama hususunda çalışmalar yürütülecektir.” dedi.

Köy muhtarı Gıyasettin Güler, "Bundan sonra daha verimli domates üreteceğimize inanıyorum. İnşallah birliğimizin kurulmasıyla domates satışlarımız sadece bu bölgeyle sınırlı kalmayacaktır.” diye konuştu.

Çiftçilerden Muzaffer Adabağ, "Adabağ Beştaş köyünde domates ekiyoruz. Burada güzel domates, kaliteli domates çıkıyor. Tadı da çok güzel. Yani biraz eksiğimiz vardı. Bizim Bitlis tarım müdürümüz sağ olsun bize yardımcı oldu. Noksanımız ne varsa bize gösterdi. Biz de bundan sonra eksikliklerimizi görüp daha iyi üretim yapmaya çalışacağız.” dedi.

Ziraat mühendisi İsmail Fehmi Kara ise domates yetiştiriciliğiyle ilgili çiftçileri bilgilendirmek amacıyla bir sunum yaptı. Yapılan toplantının ardından domates birliği kurulması için çalışma başlatıldı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: domates,tatvan
Link: Tatvanlı çiftçiler domates birliği ile ürününü daha kolay pazarlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız