Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mobilyacıydı balcı oldu, Japonlara bile satıyor 

Mobilyacıydı balcı oldu, Japonlara bile satıyor

Ali Canlısoy, Çilek Mobilya'nın tepe yöneticilerindendi. Balcı oldu. Japonlara bal sattı. Dubai, Katar ve BAE ile görüşüyor.



İSTANBUL - Mobilya sektörünün tanınan işadamlarından Ali Canlısoy bal şirketi kurdu. Şirketin adı Sarayova Gıda. Saraybosna, Boşnak kökenli bir aile oldukları için markaya Sarayova adını verdiklerini belirten Ali Canlısoy, "Bizim asıl işimiz mobilya işi. Çilek, dünyada yaygın bir marka. Ben de bu işi yaparken, yurtdışına çok seyahat ettim. Gittiğim yerlerde her ülkede insanların ürünlerine değer kattıklarını gördüm. Fransızlar'ın şarabı 10-20 bin dolar fiyatlara satılabiliyor... İtalyanlar'ın peyniri, Ruslar'ın havyarı var. Yemen'de 20-30 bin dolara bal satılıyor. Herkes ürününü ambalajla, katma değerle ön plana çıkarmış. Türkiye'de zengin done olmasına rağmen, böyle bir şey yok. Kimse yapmamış. Türkiye için balın da böyle olabileceğini düşündüm" dedi.

Balı çok sevdiğini, gittiği her yerde hediye alacaksa bal aldığını anlatan Canlısoy, "Bir yerde iyi bal varsa mutlaka duyarım. Sonrasında Türkiye'de balı araştırdım. Türkiye balda dünyada ikinci büyük üretici. Bala ambalajıyla, şekliyle neden bir nitelik yüklemeyelim ve böyle yaparsak bu üründe satar mıyız dedim. Şirketimizi 200 bin lira sermayeyle kurduk, yatırıma başladık" diye konuştu. Yaklaşık iki yıl isim, logo, ambalaj, tasarım araştırmaları yaptıklarını belirten Canlısoy, "Sarayova markasıyla Ocak 2011'de resmen kurulduk ve Eylül 2011'de pazara girdik. İç pazarda AVM'ler, şarküteriler, restoran ve otellerde İstanbul'da 38, Ankara 15, toplam 53 noktadayız. Hemen, hemen her hafta yeni görüşmeler yapıyoruz. 2013'te Bursa, Antep, İzmir gibi şehirlere de giderek 100 noktada olacağız. Ancak asıl küresel pazarda olmak istiyoruz. Japonya, nitelikli gıda pazarında dünyanın en önemli ülkesi. Tokyo'da Edoco Japan firmasıyla hem orada satış yapmak hem de internet üzerinden satış ve dağıtımını yapmak üzere anlaştık. İç pazardaki satış noktalarımız aracılığıyla Araplar tarafından da keşfedildik. Arapların gözünde de balın özel bir değeri var. Dubai'de bir AVM'de olacağız. BAE, Katar ve Suudi Arabistan ile görüşüyoruz. 2013'te hepsinde ürün olarak başlamış ve satışımız yürüyor olur" dedi.

‘Rahmi Koç vizyonu'

Balcılık işine başlarken önemli işadamlarından ürün ve pazar anlamında fikir aldıklarını, kendileriyle görüşmeler yaptığını anlatan Canlısoy, "Türkiye ekonomisine yön veren önemli kişilerin görüşlerini aldık. Rahmi Koç, bal deyip geçmememiz gerektiğini, balın niş bir sunumla global pazarda olması gerektiği inancını belirtmişti. Gelişmeler hem Rahmi Bey'in vizyonunu ve hem de bizim de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

Balı kadife keseye koydu, eksperlik de yapıyor

Sarayova Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canlısoy, "Baldaki en önemli şey, tarım ilacının değmemesidir. Yüksek rakımlarda üretilmeli. Karadeniz'de yüksek rakımlar var. Çiçeğin florası çok geniş. Oradan ve hem de Bursa-Uludağ'dan özellikle kestane ağırlıklı, alıyoruz. Fiyatlarımız 65 - 275 lira arasında. Rekoltesi düşük, bakir, ilaçlamalardan uzak olan yerlerde balları eksperlerimiz aracılığıyla buluyoruz, bal sevdalılarına bal eksperliği hizmeti veriyoruz. Bal hediye özelliği kazandı. Kadife keselerin içine koyduk" dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Mobilyacıydı balcı oldu, Japonlara bile satıyor
Link: Mobilyacıydı balcı oldu, Japonlara bile satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız