Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Lokantacılardan Bakanlığa destek

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu 5996 sayılı yasanın çok önemli olduğunu kaydetti.


Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Türk mutfağının yaşatılması ve devamı anlamında, doğru beslenmenin adresinin Türk mutfağı olduğunu ve bu konuda kampanya başlatılması gerektiğini söyledi.

Aykut Yenice, hükümetin sektörleri ile ilgili doğru kararlar aldığını belirterek, yasa ve yönetmeliklerdeki boşluklardan faydalanan herkesin lokantacı ve pastacı olduğunu öne sürdü.

Yenice, yüksek maliyetlerle açılan işletmelerden bazılarının ekonomik koşullar nedeniyle ucuz gıdaya yöneldiğine dikkati çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu 5996 sayılı yasanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Yenice, 5 Mart itibarıyla Et ve Et Ürünleri Tebliği yürürlüğe gireceğini belirti. Çıkan tebliği ve yürürlüklerle gıda terörizmiyle, korsanlarla hesaplaşma konusunda önemli mesafeler alınacağına inandıklarını söyleyen Yenice, yasayı çıkaranlara ve yürürlüğü koyanlara teşekkür etti.

''5 liraya 3 çeşit yemek verilmesi asla kabul edilemez bir durum'' diyen Yenice, et yemeğinin maliyetinin net şekilde ortada olduğunu, 5 Mart'ta başlayacak uygulamayla katkı maddelerinin, et tatlandırıcılarının, soyaların, Çin tuzlarının önleneceği sürecin başlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin dünyada Amerika'dan sonra obezitenin en çok görüldüğü ülke konumuna geldiğine işaret eden Yenice, Türk mutfağının ulusal ve yerel anlamdaki lezzetlerinin unutulduğuna dikkat çekti.

Federasyon olarak tehlikenin farkında olduklarını ve eğitime önem verdiklerini bildiren Yenice, hükümetin aldığı ve alacağı her karara destek vereceklerini belirterek, esnaf lokantalarının ayakta kalabilmesi için ciddi desteğe ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Lokantacılardan Bakanlığa destek
Link: Lokantacılardan Bakanlığa destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız