Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik Zeytini Malezya 

Marmarabirlik Zeytini Malezya'ya da Gitti
 
 
Bursa merkezli faaliyet gösteren Marmarabirlik, Malezya'ya da zeytin ihrac etmeye başladı.


Bursa merkezli faaliyet gösteren Marmarabirlik, Malezya'ya da zeytin ihraca etmeye başladı. Böylece birliğin ihracat yaptığı ülke sayısı 41'e çıktı. Arnavutluk ve Nijerya ile de bağlantılar yapıldığını söyleyen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, "41 kere maşallah dedirten gelişmeler yaşıyoruz" dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son yıllarda Ar-Ge çalışmalarıyla ürün çeşitliliğini artırdıklarını ve ihracat yaptıkları ülke sayısının Malezya ile birlikte 41'e çıktığını söyledi. Başkan Asa, toplamda Marmarabirlik tarihinin en yüksek bedelli ürün alım kampanyasını gerçekleştirdiklerini, şimdi ise bütün dikkatlerini pazarlamaya çevirdiklerini kaydetti. Asa, ihracat yaptıkları 41'inci ülke olan Malezya'nın ardından anlaşmaları yapılan Arnavutluk ve Nijerya'ya da yakında sevkiyata başlayacaklarını bildirdi.

'PAZARLAMAYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'

Yönetim olarak temel politikalarının, ortak üreticilerden her kampanya döneminde daha fazla ürün alıp, daha fazla satmak olduğunu belirten Hidayet Asa, "Bu amaç doğrultusunda pazarlamaya büyük önem veriyoruz. İç satışların artırılmasının yanı sıra özellikle de Avrupa'ya ihracatı artırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında. Yılbaşından itibaren değiştirdiğimiz Avrupa bayilik sisteminin meyvesini de şimdiden almaya başladık" dedi.

YENİLİK İÇİN YATIRIM

Başkan Asa, yenilikçilik, ürün çeşitliliği, tüketicinin ürüne kolay ve hızlı ulaşabilmesi gibi konularda da kendini geliştiren Marmarabirlik'in, dış pazarlardan daha çok pay alabilmek için sofralık zeytinde tuz oranını yüzde 2.5'in altına düşürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi:

"Ürün ve ambalaj çeşitliliğimizi, kullandığımız 300'den fazla barkod göstermektedir. Tüketiciye bol seçenek sunmak için de entegre tesislerimizde sürekli yeni yatırımlar ve yenilemeler yapıyoruz. Ar- Ge faaliyetleriyle, yeni markalarla hem sofralık zeytin, hem de zeytinyağında pazardan daha fazla pay almanın yollarını arıyoruz."

'YEŞİL İLE SİYAHIN DÜETİNİ TÜKETİCİMİZ ÇOK BEĞENECEK'

'Marbir' markasıyla farklı tüketici gruplarına da ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Asa, "Marbir, Marmarabirlik'in kendisiyle yarışacağı bir marka olma yolunda ilerliyor. Bu marka ile farklı mecralarda, farklı tüketici gruplarına hitap ediyoruz. Ayrıca, ürün çeşitliliğine son örneğimiz, 'Yeşil ile Siyahın Düeti' adı altında bir ambalajda piyasaya sunmak üzere olduğumuz yeşil ve siyah zeytinin bir arada bulunduğu ambalaj. Bu düeti, tüketicilerimizin çok beğeneceğini umuyoruz" diye konuştu. - Bursa










http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
20.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Marmarabirlik Zeytini Malezyaya Gitti
Link: Marmarabirlik Zeytini Malezya'ya da Gitti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız