Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Küçükbaş hayvanlar için 'Sera Barınak'lar yapılacak
 
BURSA - Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB) Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezi (ULUTEK) bünyesinde faaliyet gösterecek bir şirket kurmak için girişim başlattı. BDKKYB heyetini kabul eden UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek şirketin kurulmasına destek olacaklarını söyledi.

BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i ziyaret ederek birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birliğe kayıtlı 3 bin 875 üyeleri olduğunu belirterek, Bursa’da küçükbaş hayvan üretimini arttırmak amacıyla bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran üyelerinin hayvancılığı bilimsel yöntemler kullanarak yapmalarını istediklerini, bu amaçla UÜ Veteriner ve Ziraat Fakültesi ile temas halinde olduklarını belirterek, "Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz kış aylarında büyük sıkıntı çekiyorlar. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarını çözebilmek amacıyla ‘Sera Barınak’ projesi geliştirdik. Bu çalışmalarımıza Veteriner Fakültesi’nden 5, Ziraat Fakültesi’nden de 4 öğretim üyesi dahil oldu." diye konuştu.

Sera Barınak Projesi’ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bursa Valiliği’nin destek verdiğini vurgulayan BDKKYB Başkanı Yıldırım Oran, projeyi daha sağlıklı yürütmek için ULUTEK bünyesinde bir şirket kurmak için hazırlık yaptıklarını da söyledi. Başkan Oran şirketin kurulması için UÜ Senatosu’na başvuru yapacaklarını da dile getirirken, şunları söyledi: "Ülke hayvancılığının artık geleneksel yöntemlerden arındırılarak bilimsel yöntemlerle yapılması gerekiyor. Türkiye’nin iklim koşullarına uygun hayvan ırklarını üzerinde yurt içi ve dışında çeşitli araştırmalar yaptık. Hayvanların barınma ve beslenme sorunlarına da çözüm bulmak istiyoruz. Bu konuda bilimsel yöntemler geliştirmek için de Uludağ Üniversitesi’nin desteğine ihtiyacımız var."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
21.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Küçükbaş hayvanlar için sera barınaklar yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız