Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
zeytin, zeytinyağı, zeytin yağı 

Teknokrom Suudilere zeytinyağı tankı sattı


Sıvı gıdalar için tank ve çeşitli ekipmanlar üreten Teknokrom, Suudi Arabistan'a 1.2 milyon dolarlık zeytinyağı tankı ihraç edecek.



İZMİR - Sıvı gıdalar için tank ve çeşitli ekipmanlar üreten Teknokrom, Suudi Arabistan'a 1.2 milyon dolarlık zeytinyağı tankı ihraç edecek. Sektörde yarım asırdır faaliyet gösteren Teknokrom, sevkiyatına başlanan tankların montajını da gerçekleştirecek. Teknokrom Genel Müdür Yardımcısı Anıl Özgüner, "2012'de yüzde 25'e yakın büyüdük. İhracatımızda büyük artış oldu. İhracatın ciromuzdaki payı yüzde 4-5 düzeyinde seyrederken, geçen sene yüzde 20'ye yaklaştı. Mısır, Lübnan ve Suudi Arabistan'a ihracatımız yoğundu" diye konuştu.

Lübnan'a şarap tankları ihraç ettiklerini söyleyen Özgüner, "Mısır'a Kraft Gıda için çikolata tankı gönderdik. Bu firmaya Türkiye'de de iş yapıyoruz. Fakat en büyük atağı Suudi Arabistan'da gerçekleştirdik. 2012'de toplam 500 bin dolarlık ihracat yapmışken, bu yıl sadece Suudi Arabistan'a ihracatımız 1.2 milyon dolara ulaşacak. Toplamda da 2 milyon dolarlık ihracat hedefliyoruz. İç piyasayı da 3 milyon dolar diye düşünürsek, bu yıl ciromuz 5 milyon dolara ulaşacak. Ortadoğu ve yakın coğrafyalarda temaslarımızı sürdürüyoruz. Suriye'deki kargaşanın bitmesi halinde, hem sevkiyat açısından rahatlayacağız, hem de yeni bir pazar oluşmuş olacak" dedi.

Özgüner, iç piyasada destekleme projelerinin yılın ortasında sonuçlanacağını, pazarın da ancak o tarihlerde canlanmasını beklediklerini kaydetti.

Geçen sene İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) desteği ile iki büyük yatırım yaptıklarını ifade eden Özgüner, "İspanya'dan aldığımız makine ile tankların yüzeylerini ayna parlaklığına getiriyoruz. Yine İZKA desteği ile kavisli 4 köşe formlu tank imalatına da başladık” dedi. Özgüner, "Bu tanklar dar alanlarda depolama kapasitesini artırıyor. Şimdiye kadar silindirik tanker yaptığımız için her talebi karşılayamıyorduk. Şimdi farklı ürün seçenekleri sunabileceğiz. 1.7 milyon euroluk yatırımın meyvelerini toplayacağız" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: zeytin, zeytinyağı, zeytin yağı
Link: Teknokrom Suudilere zeytinyağı tankı sattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız