Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
DenizBank Üretici Kart ve Matlı Gıda Grup arasında iş birliği 

DenizBank Üretici Kart ve Matlı Gıda Grup arasında iş birliği

DenizBank, yem sektöründe faaliyet gösteren Matlı Gıda Grubu ile işbirliği gerçekleştirdi.
 
İşbirliği kapsamında Matlı Gıda Grubu'nun ürettiği Proyem'in anlaşmalı bayilerinden Üretici Kart ile yem satın alan üreticiler, ödemelerini 4 ay sonra yüzde 0 faizle yapma imkanına kavuştu. DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, "Üretici Kart ile tarım sektöründeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunarak hayatlarını kolaylaştırmayı hedefledik. 400 bini aşkın Üretici Kart sahibi çiftçimiz bulunuyor. Finansman anlamında, üreticimizi yeni kredi modellerimiz, ürün ve hizmetlerimiz ile tanıştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Üretici Kart kampanyalarının üreticilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde günden güne artarak devam ettiğini belirten Sun, şunları kaydetti: "Bu kapsamda 2013 yılında da üreticilerimiz için yeni sürprizlerimiz ve uygulamalarımız olacak. DenizBank'ın Tarım Bankacılığı alanındaki farklılığını daha fazla çiftçimizle paylaşarak, Türkiye'nin sürdürülebilir gelişimi için önemli gördüğümüz tarım sektörüne finansal desteğimizi artırmayı hedefliyoruz."

Denizbank, 81 ile ulaştı mevduatta % 32 kredide % 25 büyüdü

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Ülkemizin 81 iline hizmet götüren iki özel bankadan biri konumuna eriştik" dedi. DenizBank tarım ve kamu finansmanında yüksek pazar payı ile dikkat çekerken, 127 bin adet taraftar kartı var.

DenizBank 2012 yılında 813 milyon TL solo net kâr elde etti. Banka, aktifini yüzde 26, nakdi kredilerini yüzde 25 ve mevduatını ise yüzde 32 büyüttü. DenizBank'ın toplam aktifleri 56 milyar 495 milyon TL, nakdi kredileri 38 milyar 801 milyon TL, ve mevduatı 34 milyar 985 milyon TL oldu.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Son iki yılda açtığımız 100'den fazla şube ve yarattığımız 2 binin üzerindeki iş gücüyle, Türkiye'nin en çok şube açan ve en çok istihdam yaratan özel bankası olarak, ülkemizin 81 iline hizmet götüren iki özel bankadan biri konumuna eriştik. Dahası ise şimdiye kadar sektörde pek de rastlanmayan bir biçimde, satış sürecinde olmamıza rağmen, tam 1 yıl boyunca her alanda büyümemizi sürdürebildik" dedi.


Müşteri sayısı 5.8 milyon

Bankanın 2012 yılsonu net kârının 813 milyon TL olarak gerçekleştiğini, geçen yıl elde edilen iştirak satış karları ve temettü gelirleri dışarıda bırakıldığında net kârda yüzde 16'lık bir artış olduğunu kaydeden Hakan Ateş, bankanın 15'inci yılında konsolide aktif büyüklüklerinin özel bankalar arasında 5'inciliğe yükseldiğini belirtti. Bankanın 5.8 milyon müşterisi bulunurken açıklanan bilanço verilerine göre bankanın aktifi yüzde 26, nakdi kredileri yüzde 25, mevduati ise yüzde 32 büyüdü. Banka, özel bankalar arasında tarım finansmanında yüzde 23.6 pazar payı, kamu finansmanında ise yüzde 39 pazar payı, turizm finansmanında yüzde 14.7 pazar payı ile liderliğini korudu. Banka ayrıca, spor kulüplerinde 127 bin adet taraftar kart ile ticari kartlar pazarında 632 bin kart ile hizmet veriyor.

Hakan Ateş, "Finansal yapımızı sürdürülebilir kılacak kârlı iş süreçlerine imza atarak, ulaştığımız 813 milyon TL net kar ile karlılığımızı da devam ettiriyoruz. Gösterdiğimiz yüksek performans neticesinde, 2012 yılsonunda hizmet ağımızda yer alan yurt içi ve yurt dışı şube sayımızı toplamda 624'e yükselttik. 800'e yakın yeni çalışanı bünyemize katarak, toplam çalışan sayımızı 11.618'e ulaştırdık, çünkü istihdam yaratmayı kurumsal gelişimin ötesinde bir sosyal sorumluluk yaklaşımı olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: DenizBank Üretici Kart ve Matlı Gıda Grup arasında iş birliği
Link: DenizBank Üretici Kart ve Matlı Gıda Grup arasında iş birliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız