Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Turkcell, yerli ve akıllı cep için düğmeye bastı 

Turkcell, yerli ve akıllı cep için düğmeye bastı

Turkcell, tasarım ve yazılımı bütünüyle Türk mühendis ve tasarımcıların ürünü ilk yerli akıllı cep telefonunu müjdeledi. "Gebze" kod adlı yerli akıllı telefon ile her 1 milyon adetlik satışın cari açığı azaltma yolunda yaklaşık yarım milyar TL katkı ...


İSTANBUL - Turkcell, T serisi akıllı telefonlarla yakaladığı başarının ardından yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını duyurdu. Türkiye telekomünikasyon sektörü açısından bir dönüm noktası niteliğini taşıyan açıklama, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katıldığı basın toplantısında geldi.

"Gebze" kod adlı telefonun tasarım ve yazılımı tamamen Türk mühendislerin elinden çıkacak. Söz konusu telefon, Turkcell'e özel ara yüz, Türk kullanıcıların ihtiyaçlarına göre en son teknoloji ile özelleştirilmiş donanım ve zengin uygulama dünyası gibi özelliklere sahip olacak. Herkesin erişebileceği uygun fiyata sahip olacak Turkcell'in yerlisinin, 2013 yılı içinde tüketicilerle buluşması planlanıyor. Turkcell'in 700 kişilik Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji tarafından geliştirilecek akıllı telefonun başta bölge ülkeleri olmak üzere ihracatı da hedefleniyor.

Basın toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali
Yıldırım bilgi ve iletişim sektörüne özgü araştırma-geliştirme düzenlemesi çalışmalarının 2012 yılında tamamlandığını blirterek, "2013 yılının ilk çeyreği için Bilgi ve İletişim ile Uzay Havacılık Sektörlerine yönelik yaklaşık 300 adet Araştırma-Geliştirme projesi başvurusu alınmış olup değerlendirmeler başlatılmıştır"
dedi.

Elektronik haberleşme alanında yerli katkı payı ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki artışın sevindirici olduğunu belirten Yıldırım, "Bunlardan biri de Turkcell'in yerlisi. Bugün burada gerçekleştirilen etkinlikle belirlemiş olduğumuz hedefe bir adım daha yaklaşmış olmaktayız. Bu anlamda Turkcell'i kutluyor emeği geçen ve geliştirme sürecinde katkısı olacak herkese teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu. Basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de T serisi akıllı telefonların 750 binden fazla satarak büyük başarı yakaladığına dikkat çekti. Ciliv, şunları söyledi: "Kısa bir süre önce de yine kendi adımızla ilk tabletimizi çıkardık. Ancak bütün bunlar bizim için yepyeni bir başlangıcın ilk adımlarıydı. Bugün mobil iletişimin dünyasının kalbi sayılan Mobil Dünya Kongresi'nde yerli akıllı telefon için düğmeye bastığımızı açıklamaktan ve Turkcell için olduğu kadar telekomünikasyon sektörümüz için de dönüm noktası niteliğini taşıyan bu gelişmeyi müjdelemekten büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin Turkcell'ine Türkiye'nin akıllı telefonuna imza atmak yakışırdı." Süreyya Ciliv, her 1 milyon yerli akıllı telefon satışı ile yaklaşık 500 milyon TL'nin Türkiye'nin cebinde kalmasını sağlamanın mümkün olduğunu dile getirdi.

"Turkcell en başarılı operatörlerden biri"

Qualcomm Avrupa Başkanı Enrico Salvatori de sektörün iki lider ismi arasındaki anlaşmanın sadece Türkiye için değil bölge ülkeleri için de önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Salvatori, "Bu anlaşma çerçevesinde Turkcell, Qualcomm'un çipsetleri üzerindeki gelişmiş özelliklerden yararlanabilecek, Türkiye'deki cep telefonu kullanıcılarına özel uygulamalar geliştirebilecek. Turkcell'in teknoloji ve inovasyon odaklı yapısına baktığımızda bu niteliklerin markanın başarısındaki ana faktörler olduğunu görüyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.02.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Turkcell, yerli ve akıllı cep için düğmeye bastı
Link: Turkcell, yerli ve akıllı cep için düğmeye bastı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız