Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Arıcılar, havası sıcak diyerek Cizre’yi tercih ediyor from gida_tarim on Vimeo.

 

Arıcılar, Cizre’yi tercih ediyor

 
 
ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak’ın Cizre ilçesinin sıcak olmasından dolayı arıcılar bu bölgeyi tercih ediyor. Havaların ısınmasıyla beraber Siirt, Van ve Hakkari gibi illerde kış mevsiminin çetin geçmesinden dolayı arıcılar Cizre bölgesine geliyor.

Türkiye’nin hemen hemen en sıcak yeri olan Şırnak’ın Cizre ilçesi arıcıların yeri oldu. Sıcak olmasından dolayı Cizre’yi tercih eden arıcılar, Cizre çevresine yerleşti. Özellikle Suriye sınırına yakın bölgelere akın eden arıcılar, yeşil ve su olan yerleri mesken tutuyor.

Cizre Nusaybin kara yolunda Suriye sınırında arıcılık yapan Kazım Kahraman, “Biz Siirt Pervari’den gelmişiz. Kış aylarında bizim oralar çok soğuktur. Biz de böyle sıcak bölgelere geliyoruz. Arılar için sıcaklık daha iyi geliyor. 2-3 ay sonra buradan yaylaya gideceğiz. Bizim oralar kış ayları çok soğuk olduğundan dolayı Cizre’ye geldik. Soğukta arılar yaşayamıyor. Soğuktan dolayı çok arılarımız öldü. Arılarımızın yüzde 20'si öldü. Biz burada iki üç ortağız yaklaşık 600-700 tane arımız var.” dedi.

Derviş Mucuk da Siirt Pervari’den geldiklerini söyledi. Derviş Mucuk şunları söyledi: “Bu memleket sıcak bir memlekettir. Baharı erken geliyor onun için buraya gelmişiz. Bizim oralar çok soğuktur. 2-3 ay burada kalacağız. Balımızı aldıktan sonra arılarımızı alıp gene Pervari’ye gideceğiz.”
CİHAN

Ekleme Tarihi
02.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Arıcılar, Cizreyi tercih ediyor
Link: Arıcılar, Cizre’yi tercih ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız