Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şubat ayının ihracat şampiyonu zeytin oldu 


Son yıllarda zeytincilik sektörüne verilen destekler meyvesini vermeye başladı. Şubat ayında en fazla ihracat artışı yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektörü oldu.


Son yıllarda zeytincilik sektörüne verilen destekler meyvesini vermeye başladı. Şubat ayında en fazla ihracat artışı yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektörü oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şubat ayında ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artışla 11 milyar 692 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen programla Şubat ayı ihracat rakamlarını açıklayan Büyükekşi, son 12 aylık ihracatın yüzde 11,82 artışla 153 milyar 640 milyon dolara yükseldiğini belirterek, ''Şubat ayında en fazla ihracatı 1 milyar 787 milyon dolar ile otomotiv sektörümüz yaparken, kimyevi maddeler sektörümüz 1 milyar 450 milyon dolar ile ikinci, hazır giyim ve konfeksiyon sektörümüz ise 1 milyar 402 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı'' bilgisini verdi.

Şubat ayında en fazla ihracat artışının yüzde 242 ile zeytin ve zeytinyağı sektöründe, yüzde 57 ile madencilik sektöründe ve yüzde 55 ile mücevher sektöründe görüldüğünü vurgulayan Büyükekşi, Avrupa Birliği'ne yapılan ihracatın ise artış yakaladığını söyledi.








http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
02.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Şubat ihracatı ,TİM
Link: Şubat ayının ihracat şampiyonu zeytin oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız