Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İstanbul 

İstanbul'da 2B satışları ay ortasında başlıyor


2B kapsamında 63 bin 27 taşınmazın olduğu İstanbul'da 82 bin 242 hak sahibine karşın 18 bin 735'i iade talebi olmak üzere 91 bin 983 başvuru geldi. En fazla başvuru 26 bin 406 ile Beykoz'dan oldu.


İSTANBUL - Satışların başladığı bazı illerde rayiç bedeller nedeniyle eylemlere neden olan 2B'de İstanbul'da da sona yaklaşılıyor. AK Partili milletvekillerinin "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile Orman Kanununda Değişiklik Yapılması"nı öngören teklifinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından 2B satış tutarının yarısından fazlasının beklendiği İstanbul'da da satışlar bu ayın ortasında başlayacak.

Devletle vatandaş arasında taşınmaz mülkiyeti ile ilgili ihtilafları çözmeyi amaçlayan 2B Yasası kapsamında başvurular 28 Şubat'ta sona erdi. DÜNYA'nın edindiği bilgiye göre, 2B kapsamında 63 bin 27 taşınmazın olduğu İstanbul'da 82 bin 242 hak sahibine karşın 26 Nisan 2012-28 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul Defterdarlığı ve ilçedeki mal müdürlüklerine 91 bin 983 başvuru geldi. Yüzde 100'ü aşan söz konusu başvuruların 73 bin 248'i doğrudan satın alma, 18 bin 735'i de bedelsiz iade talebini oluşturuyor. 2B başvurularında 3-4 bin başvurunun bedelsiz iade alması bekleniyor.


En fazla iade talebi Ümraniye'den

İstanbul'da en fazla başvuru Beykoz'dan geldi. 25 bin 330 kullanıcı sayısının bulunduğu ilçede 26 bin 406 başvuru yapıldı. Beykoz'u 16 bin 823 hak sahibine karşın 16 bin 860 başvurunun alındığı Sultanbeyli ve 15 bin 725 hak sahibine karşın 21 bin 855 başvurunun geldiği Ümraniye izliyor. En fazla iade talebi de yine Ümraniye'den geldi.

Satışa engel bir durum olmamasına karşın İstanbul'da 2B satışları için AK Partili milletvekillerinin geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı'na sunduğu "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun ile Orman Kanununda Değişiklik Yapılması"nı öngören teklifin bu hafta Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. Mücavir alan içindeki 2B arazileri için yapılan faizsiz taksit süresinin 3 yıldan 5 yıla, mücavir alan dışındaki 2B arazileri için yapılan taksit süresinin 4 yıldan 6 yıla çıkarılması ve tarımda kullanılan 2B arazileri için rayiç bedelin yüzde 70 yerine, yüzde 50 olmasını öngören teklifin yasallaşmasının ardından İstanbul'da bu ayın ortasında rayiç bedellerin yer alacağı tebligatlar başvuru sahiplerine gönderilmeye başlanacak.


2B satışlarının yarısından fazlası İstanbul'dan bekleniyor
 
2B başvurularının gerçekleşme oranları ve satışlar bakımından İstanbul'un ilk sıralarda yer alması bekleniyor. Yaklaşık 10 milyar liralık satış tutarının yarısından fazlasının İstanbul'dan gelmesi öngörülüyor. Maliye, Türkiye geneli için arazilerin ortalama metrekare fiyatını 8.5 lira olarak belirlemişti. Bu rakamın İstanbul'da 5 liradan başlayıp kent merkezindeki ticari kullanımlı alanlarda 2 bin 500 liraya kadar çıkması bekleniyor.









http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
04.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 2B satışları
Link: İstanbul'da 2B satışları ay ortasında başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız