Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Düzce İl Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu 

FINDIK ÜRETİCİSİNE SON UYARI



DÜZCE (İHA) - Düzce İl Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, nisan ayında dahi don olayı yaşandığını belirterek çiftçilerin ürünlerini sigortalatmalarını istedi.
 
 
 
Bakanlar Kurulu kararı ile bitkisel ürünlerde dolu ana riski ile birlikte, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ek riskleri paket halinde, ayrıca açık alanda yetiştirilen meyvelerde bu risklere ilaveten isteğe bağlı olmak üzere don riski teminat altına alınmıştır.
Hava sıcaklıklarının bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor oluşu, ülkemizin en önemli ihraç ürünü olan fındığı olası bir don tehdidi ile karşı karşıya bırakmaktadır.
Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kaaoğlu, geçmiş yıllarda Nisan aylarında bile don olayının meydana geldiğini, çiftçilerin sıcak havalara kanmadan fındık ürünlerini sigorta etmelerini istedi. Don sigortasındaki primin üçte ikisi, dolu paketinin ise yarısının Devlet tarafından karşılandığını işaret eden Kabaoğlu, “Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamak için 5 Mart 2013 tarihine kadar İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gelerek çiftçi kayıt sistemlerindeki kayıtlarını güncelledikten sonra sigorta şirketlerine başvurarak ürünlerini sigorta etmeleri çiftçilerimizi olası bir mağduriyetten kurtaracaktır” dedi.

Ekleme Tarihi
05.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık Üreticisine Son Uyarı,tarım sigortası
Link: Fındık Üreticisine Son Uyarı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız