Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

TÜRK KÖFTESİ HİNDİSTAN VE ALMANYA YOLCUSU


İSTANBUL (İHA) - Alman ve Hintli girişimciler, Türk köftesine talip oldu. Yabancı girişimciler, Türk köftesini ülkelerine götürmek için Özcanlar Köfte’ye master franchise teklifinde bulundu.
 
 
Türkiye’de tüketimiyle son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan köfte restoranları, gıda sektörü içinde kendine ayrı bir kulvar edindi. Ciddi satış rakamlarıyla dikkat çeken köfte zincirleri, kendi arasında da türleriyle yarış halinde. Marmara Bölgesi’ndeki büyüme atağına İstanbul’dan başlayan Özcanlar Köfte de bu yarışta yer alıyor. Toplamda 6 şubesi bulunan marka, 2013’ün ikinci yarısına kadar yoluna, 6 şube daha ekleyerek devam etmeyi planlıyor. En son Beylikdüzü Skyport Avm’de yerini alan Özcanlar Köfte, Mart ayında Çorlu’da yeni bir şube daha açma hazırlığında. Günde 2 ton et tüketiminin gerçekleştiği firmanın, İstanbul dışında hedeflediği iller ise İzmit, Bursa, Çanakkale ve Edirne...
 
Tekirdağ’ın yerel tatlarını önce Türkiye ardından da, dünyaya ulaştırmayı hedefleyen firmaya yurtdışından master franchise teklifleri de geliyor. Hintli bir girişimci Özcanlar Köfte’yi ülkesine taşımak isterken, Hamburg’dan gelen bir yatırımcı da 4 gün kaldığı Tekirdağ’da Özcanlar Köfte’nin sistemini ve lezzetlerini inceledikten sonra markayı ülkesine götürmek istediğini belirtti.
2004 yılında işinin hammaddesi olan ete yatırım yapma kararıyla üretim tesisi satın alan firmanın Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Yurtbekler Köyü’nde, 6 dönüm arazilik bir alanda, 2000 büyük baş kapasiteli 500’ü besi, 55’i süt ineği bir besi çiftliği bulunuyor. Firmanın çiftlikte yetiştirdiği tüm hayvanların yüzde 100 yerli besi dana olduğu gibi, yemden ete, etten köfteye uzanan tüm süreci kontrol altına alınıyor. Yemden etine kadar her üretimin her aşamasında olan tek köfte firması Özcanlar Köfte için, civarda besicilik yapan toplam 25 aile bulunuyor.
Özcanlar Köfte Genel Müdürü Mestan Özcan, albeniyi artırıcı kimyasallar kullanmadıklarını belirterek, “Köfteyle ilgili değerler yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Ekleme Tarihi
05.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Türk Köftesi Hindistan Ve Almanya Yolcusu
Link: Türk Köftesi Hindistan Ve Almanya Yolcusu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız