Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarıma  

Tarıma 'kadın' dopingi
 
 
 
İZMİR - Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları tarafından, “Kadın Çiftçi Eğitim İşbirliği Programı” düzenledi. Bu kapsamda İzmir’de de 110 kadın çiftçi eğitime alındı. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Selçuk’ta düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş ve 21 İlçenin Ziraat Odası Başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hükümetin tarıma ve kadın üreticileri verdiği önemi anlattı. Ulema, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2003-2012 yılları arasında kadın çiftçilere yönelik 81 ilde 32 bin 250 toplantı gerçekleştirdiğini, toplam 428 bin kişinin eğitime alındığını söyledi.

Ulema, kadının adının artık tarımda da daha gür duyulduğuna dikkat çekerek, “Kadınların, tarımsal üretimde ve faaliyette azımsanmayacak ölçüdeki emeğine rağmen ne yazık ki bir ismi yoktu. Bizler bunu değiştirmeye karar verdik. Eğer tarımda, kırsal alanda çalışan kadınlarımızı eğitim yönünden güçlendirirsek, onlara yaptıkları iş hakkında daha çok bilgi verebilirsek, daha çok donanım sahibi olmalarına katkı sağlarsak, o zaman yaptıkları işten daha büyük bir haz alırlar. Böylece milli ekonomiye daha büyük oranda katkı sağlarlar. Kadınımızın çabasını verimli kılmak, her şeyden önce sadece vicdanın değil aklın da gereğidir.” dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarıma kadın dopingi
Link: Tarıma 'kadın' dopingi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız