Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bal ormanları hem üretimi hem de kaliteyi artıracak



ORDU - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "Ülkemizin çeşitli illerinde kurulmaya başlanan bal ormanları arıcılarımızın hem üretimini hem de ürettiği balın kalitesini artıracak" dedi.


Aydın, Orman Genel Müdürlüğü'nce kurulan bal ormanlarının her geçen yıl artış gösterdiğini belirtti.

Bal ormanlarının kurulmasını arıcılar olarak desteklediklerini ifade eden Aydın, "Türkiye'de birçok ilde bulunan bal ormanları ilimizde de kuruluyor" diye konuştu.

Gölköy ilçesinde geniş bir alan üzerine kurulan bal ormanının yakın bir tarihte açılışının gerçekleştirilmesinin planlandığını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

"İlk bal ormanı Afyonkarahisar'ın Şuhut ilinde kurulmuştu. Bal ormanları ilgili bakanlık tarafından çok büyük bir heyecanla kurulmaya başlandı. Türkiye'nin çeşitli illeri ve ilçelerinde bal ormanlarının açılışları devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde ilimize bağlı Gölköy ilçesinde de bal ormanının açılışı yapılacak. Biz birlik olarak bununla da kalmayıp başka ilçelerimizde de bal ormanlarının kurulmasını sağlayacağız. Bu bal ormanlarının kurulmasıyla burada akasya, orman gülü, kestane ve ıhlamur gibi onlarca ağaç çeşidi yer alacak. Bu ağaçların çiçeklerinden arılarımız birebir faydalanmaktadır."

"Hem üretimi hem de kaliteyi artıracak"

Bal ormanlarının arıcılık sektörüne çok büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Arıların bakımı ve beslenmesi için mutlaka şeker şurubuna ihtiyaç vardır. Bu en az bir kovan için 10 kilodur. Bir arıcımız yıllık 1 tonun üzerinde arılarına şeker şurubu veriyor. Eğer bu bal ormanlarımız olursa arıcılarımız bu masraftan kurtulmuş olacak. Böylelikle arıcılarımız hem harcamalarından kar edecek hem de daha fazla kazanç elde edecekler. Çünkü şeker vermeden bu bal ormanları sayesinde arılarımız daha da gelişecek ve güçlenecek. Arılarımız bal ormanlarındaki çiçeklerden fayda sağlayacak. Arılarımız şeker şurubundan değil doğal ortamdan beslenecekler. Böylelikle ülkemizin çeşitli illerinde kurulmaya başlanan bal ormanları arıcılarımızın hem üretimini hem de ürettiği balın kalitesini artıracak."

Aydın, Türkiye'deki bütün arıcıların bal ormanlarını kendi illerinde talep ettiğini ve desteklediğini de sözlerine ekledi.










http://www.dunya.com/

Ekleme Tarihi
10.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bal ormanları
Link: Bal ormanları hem üretimi hem de kaliteyi artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız