Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bakan eker,expo 

Bakan Eker: EXPO alanında kalıcı eserler bırakacağız
 
 
 
 ANTALYA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 fuar alanı için master planın yapılması yönünde çalışmalara başladıklarını, burada Antalya’ya değer katacak kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

EXPO 2016 çalışmaları için Antalya’da bulunan Bakan Mehdi Eker, EXPO yönetim kurulu toplantısına katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Bakan Eker, basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. EXPO fuar alanının yapımı için alandaki 103 binadan, kültürel değeri bulunmayan 93’ünün yıkımına başlandığını hatırlatan Eker, altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aksu Çayı ıslahı yönünde, Doğu ve Batısında 8 köyde, 100 bin dönüm arazide çalışma yürütüldüğünü belirten Eker, “Bunlardan bir tanesi Aksu Çayı'nın ıslahı çerçevesinde. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın sürdürdüğü bir proje, onunla ilgili bir çalışma var. Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüzün de EXPO alanı drenaj projesi çalışması başladı. Bu projede taşkın koruma, EXPO alanında 110 hektar kapalı drenaj çalışması ve yüzey tahliye var alanın tamamında. O da yaklaşık 40 bin dönüm civarındaki bir alanda yüzey tahliye çalışması yapılıyor. Bu yüzey tahliyesi alanda su birikmesini önleme ile ilgili bir mesele. Orada botanik çalışmaları, gerekse diğer yapılacak binalar, temel yapıların sağlam rahat şekilde yapılabilmesi için bir tahliye sistemi gerekiyor. Bu proje, EXPO alanı drenaj projesi Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz tarafından başlatılıyor ve en geç Aralık 2013 tarihi içerisinde bu tamamlanmış olacak.” diye konuştu.

Aksu Deresi'nin ıslahı yönünde 8 köyde, 100 bin dönüm arazide çalışma yürütüldüğünü belirten Eker, “Parsellerin tevhidi, tarla içi yolların yapımı, o bölgenin bir modern tarımsal üretim alanı haline getirilmesi, altyapısıyla muazzam bir çalışma. Onu da ilave değer olsun diye yapıyoruz. EXPO'nun Antalya'ya kattığı değer, sadece 2016 yılının nisan ve ekim ayları arasında orada bir sergi alanı düzenlenmesi, dünyanın değişik ülkelerinden insanların gelmesinden ibaret değil.” dedi. EXPO’nun 100 bin dönüm alana kurulacağını belirten Eker, burası için master planının yapılması yönünde de çalışmalara başladıklarını ifade etti. Eker, yapılan çalışmaların, Antalya’ya değer katmasına önem verdiklerini, yapılan çalışmaların 50-60 yıl sonra da kullanılacak değerli, kalıcı yapıların oluşmasını istediklerini söyledi.

“ÇİÇEK ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”

Soruları cevaplandıran Bakan Eker, EXPO 2016’nın simgesi olarak belirlenecek çiçekle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. EXPO çerçevesinde, her konunun Antalya’ya ilave değer katması için çalıştıklarını belirten Eker, şöyle devam etti: “Ticaretine, estetik bir takım varlığın geliştirilmesine, tarihimiz, kültürümüzle, doğamızla her şeyimizi burada, acaba daha fazla değere nasıl dönüştürürüz bunu değerlendiriyoruz. Onun için Antalya için en güzelini en iyisini seçme çabamız var. Daha karara varmış değiliz. Çalışıyoruz. Dolayısı ile onu en güzel şekilde Antalya’ya değer katacak şekilde, amacımız orada bir semboldür, kalıcı bir şeydir. Çok fazla ticari değerden ibaret değil. Uzun vadeli ve bir çok vasfı birlikte taşımasına dikkat ediyoruz. Onu da karar verdiğimizde paylaşacağız.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
11.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bakan eker,expo
Link: Bakan Eker: EXPO alanında kalıcı eserler bırakacağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız