Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sarıgöl’de 316 Üzüm Üreticisi Dolandırıldı 

- SARIGÖL’DE 316 ÜZÜM ÜRETİCİSİ DOLANDIRILDI
- ÜRETİCİLERİN TOPLAM ALACAĞI 12 MİLYON 124 BİN 475 TL


MANİSA (İHA) - Sarıgöl Ziraat Odası, 2010-2012 yılları arasında sattıkları üzüm paralarını alamayan üreticiler için başlattıkları imza kampanyası sonuçlarını açıklandı.
 
 
Sarıgöl Ziraat Odası, ilçede 316 üzüm üreticisinin toplam 12 milyon 124 bin 475 TL tutarında tüccardan alacaklarının bulunduğunu açıkladı. Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Üzüm üreticilerimizin geçen üç yıl içersinde firmalardan ve şahıslardan çek karşılığı alacakları bulunmaktadır. Ziraat Odası olarak mağdur durumdaki üreticilerimiz için imza kampanyası düzenledik. 316 üzüm üreticisinin ödenmeyen üzüm parası tutarı 12 milyon 124 bin 475 TL. Üzüm paralarını alamayan gerçek üretici sayısı bundan daha fazladır. Bize müracaat edenler, cesaretli üreticiler. Diğerleri suskunluklarını devam ettiriyor. Mağdur olan üzüm üreticilerimizin imzalı listelerini Manisa’nın tüm Milletvekillerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakan’a göndererek dikkat çekmek istedik" dedi.
 
Çeklerdeki cezai İşlemlerin kaldırılmasına karşı olduklarını dile getiren Oda Başkanı Ülgen, şöyle devam etti: "Çek yasasında yeni düzenleme yapılmalı. Çeklerin yaptırım güçlerini arttırmak gerekiyor, nakit para gibi olmalı. 2010 yılından bu yana çeklerin ödenmemesi nedeniyle üzüm üreticileri mağdur durumdadır. Mağduriyetleri bununla da bitmiyor. Bu kez de parasını alabilmek için avukat ücreti ve çeklerinin değeri kadar teminat yatırmak zorunda kalıyorlar. Biz aflara karşı değiliz ama, çiftçiklerin mağduriyeti nasıl düzeltilecek?"
 
2013 yılında da üzüm üreticilerinin aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını ileri süren Ali İhsan Ülgen, "Çiftçilerimizin tekrar mağdur olmamaları için acilen Sarıgöl Üzüm Birliği’nin kurulması şart. Bu nedenle de bütün çiftçilerimizin Sarıgöl Üzüm Birliği’ne üye olmalarını istiyorum. Üzüm üreticileri olarak birlik ve beraberlik içersinde olalım. Sarıgöl bağcıları tek vücut olmalı. Böyle olursa, yaş üzümleri birlik satacak ve üretici parasını birlikten alacak. Mağduriyet de önlenecek" dedi.

Ekleme Tarihi
26.03.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Sarıgöl, Üzüm Üreticisi Dolandırıldı
Link: Sarıgöl’de 316 Üzüm Üreticisi Dolandırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız