Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Domates ihracatı arttı, çiftçinin yüzü güldü 




Muğla’nın Fethiye ilçesinden geçen yılın ilk çeyreğinde ihraç edilen 34 bin ton domatesin bu yılın aynı döneminde 55 bin tona yükseldiği bildirildi.





Türkiye'nin önemli domates üretim merkezlerinden Fethiye'de 25 bin dönüm örtü altı tarım alanında yaklaşık 8 bin çiftçi domates yetiştiriciliği yapıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Fethiye İlçe Müdür Vekili Şaban Sarıkaya, geçen yılın ilk çeyreğinde ilçeden ihraç edilen 34 bin ton domatesin bu yılın aynı döneminde 55 bin tona yükseldiğini söyledi.

Sarıkaya, Fethiye'de yaklaşık 25 bin dönüm örtü altı tarım alanı bulunduğunu, 8 bin civarında çiftçinin bu alanlarda domates yetiştiriciliği yaptığını belirtti.

Fethiye’de yılda ortalama 400 bin ton dolayında domates üretildiğini ve ilçede birçok ailenin geçimini tarımdan sağladığını ifade eden Sarıkaya, domates ihracatının her geçen yıl bir önceki yıla göre artış gösterdiğini vurguladı.

Sarıkaya, ilçeden geçen yıl 134 bin ton civarında domates ihraç edildiğini söyleyerek, geçen yılın ilk çeyreğinde ilçeden ihraç edilen 34 bin ton domatesin, bu yılın aynı döneminde 55 bin tona yükseldiğini dile getirdi.

Çiftçilere verilen eğitim ve sağlıklı domates fideleri sayesinde üründen iyi verim elde edildiğini vurgulayan Sarıkaya, Fethiye’nin her geçen yıl ihracatta artış sağlandığını, bunun da çiftçinin yüzünü güldürdüğünü anlattı.

Sarıkaya, Fethiye'den ihraç edilen domateslerin yüzde 95'inin Rusya'ya, yüzde 5'lik kısmın ise Ukrayna, Moldova, Bulgaristan ve Romanya'ya gönderildiğini kaydetti.

Çamköy köyünde serasında domates üreten Erol Canavarcı ise, geçen yıla göre bu yıl domates fiyatlarının daha yüksek olduğunu, bunun çiftçiyi mutlu ettiğini söyledi.










http://www.tarimtv.gov.tr/

Ekleme Tarihi
06.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: domates
Link: Domates ihracatı arttı, çiftçinin yüzü güldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız