Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Afyonkarahisar'da 41 Bin Euroluk Proje

TÜTEV Afyonkarahisar Şubesi, "İyi Tarım Uygulamaları" isimli bir AB projesi hazırlandı.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Afyonkarahisar Şubesi, şehirdeki meyve üreticilerinin iç ve dış pazarlarda payının arttırılmasını hedefleyen "İyi Tarım Uygulamaları" isimli bir AB projesi hazırlandı.

"Güvenilir Gıda Üretimi İçin Globalgap Eğitimlerinin İncelenmesi" projesi kapsamında alınan 41 bin euro hibe desteğiyle mühendis, tekniker, teknisyen ve yöneticilerden oluşan 25 kişilik heyete Almanya'da eğitim verilerek, iyi tarım uygulamaları yapan işletmeler yerinde incelenecek.

TÜTEV Şube Başkanı Emin Köse, projeyle Afyonkarahisar'ın marka ürünlerinden kiraz, vişne, elma ve kayısının iç ve dış pazarda payının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Çalışmalara geçen yıl başladıklarını ve Türk Ulusal Ajansı tarafından 41 bin euroluk hibe desteği aldıklarını belirten Köse, "İlk olarak 25 kişilik teknik grubumuzu Almanya'ya götüreceğiz. Bunun için dil hazırlık eğitimlerine başladık. Ayrıca konuyla ilgili uzmanlar tarafından mesleki eğitimler verilmektedir. Bunun dışında gidilecek ülkeyle ilgili kültürel ve pedagojik hazırlık eğitimleri devam etmektedir." dedi.

Almanya'da 15 günlük teknik eğitim programlarından sonra dönen heyetin kazanımlarını ve tecrübelerini sahaya aktaracaklarını, bunun da gıda güvenliği konusunda toplumda farkındalık oluşturmaya yardımcı olacağını dile getirdi. Emin Köse, üreticilerin zirai ilaç, kimyevi gübre ve diğer kimyevi maddelerin tarımda kullanımı konusunda daha bilinçli davranacaklarını, böyleci lüzumsuz uygulamaların büyük ölçüde önüne geçileceğini vurguladı: "Bu da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile AB normlarına uygun meyve üretiminin ana amacıdır. Böylece optimum maliyetle daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha bol üretim sağlanacak olup iç ve dış pazarda Afyonkarahisar meyve üreticilerinin payı artacaktır." diye konuştu.

TÜTEV Şube Başkanı Köse, çiftçilerin gıda güvenliğinin, veriminin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik kolay ve masrafsız uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmasının, gelecek nesillerin korunması açısından da önemli olduğunu anlattı. Bu bilgilendirme faaliyetlerini yapacak yöneticilerin ve teknik elemanların, alanında donanımlı ve bilgi sahibi olmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "En önemli öğrenme metotlarından biri olan yaparak, yaşayarak ve görerek öğrenmeden yola çıkarak, katılımcıların Almanya'da iki hafta boyunca eğitim alması oldukça yararlı olacaktır. Proje sayesinde sistemin üretim, kalite, kontrol, denetleme, analiz birimlerinde mesleki eğitim, gelişim ve dayanışma görevi olan kurumların yöneticileriyle çiftçi veya teknik elemanların mesleki bilgi ve donanımının AB düzeyinde arttırılması hedeflenmektedir."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.04.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Afyonkarahisar, 41 Bin Euroluk Proje
Link: Afyonkarahisar'da 41 Bin Euroluk Proje




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız