Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Alanya 

Alanya'da yetişen sarı kırmızı domatesler Galatasaray'a uğur getirecek

 
 
ANTALYA (CİHAN)- Daha çok Güney Amerika'da üretilen çeri türü sarı kırmızı domates, Antalya'nın Alanya ilçesinde de üretilmeye başladı. Alanyalı üretici Mustafa Turan, serasında ürettiği sarı kırmızılı renkli domateslerin, yarın, Real Madrid'le oynanacak rövaş maçı öncesinde Galatasaray'a uğur getireceğine inanıyor.

Geçen yıl denemeye alınan çeri türü domates daha çok Güney Amerika'da yetişiyor. Alanyalı çiftçiler geçen yıl deneme üretimi yaptığı çeri türü küçük domatesin sarı kırmızı renklisinin üretimine bu yıl geçti. 10 civarında çiftçinin serasında üretimine geçilen domatesin kilogramı pazarda 5 ile 10 lira arasında değişen fiylatlarla satılıyor. Konaklı beldesindeki serasında üerttiği sarı kırmızı renkteki çeri türü domateslerle ilgili bilgi veren Turan, bu tür domateslerin yüzde 100 organik olduğunu açıkladı. Bu tür domateslerin, iyi tarım uygulaması sonucunda üretildiğini ifade eden Turan, bunun, kimsayal ürün kullanılmadan üretilen bir tür domates cinsi olduğuna dikkat çekti.

Turan, "Herkes domatesin yapısıyla oynanmış diye düşünebebilir. Aslında öyle bir şey yok. Domatesin aslı küçük domatestir. Gerçek domates budur. Ben 55 yaşındayım. 5 yaşındayken küçük domatesler tüketilirdi. Ama domates sonradan büyütüldü. Ama domatesin aslı ve özü bu küçük domateslerdir. Dometesin içine baktığınızda içinde arılı olduğu için çekirdekli arının üretimiyle hiç bir şey kullanılmadan üretiliyor." dedi.

"DÜNYADA DOMATES ÜRETİMİNDE 2. YA DA 3. SIRADAYIZ"

Domates denildiğinde, daha çok Güney Amerika'nın akla geldiğini ifade eden Turan, Brezilya'da daha çok üretildiğini söyledi. Türkiye'nin, gerek tohumculukta gerekse domates üretiminde belki 2. ya da 3. sırada olduğunu ifade eden Turan, çeri türü domateslerin yurt dışında kilogramının 10 dolardan satıldığını belirtti.

"SARI KIRMIZI RENKLİ DOMATESLERİMİZ GALATASARAY'A UĞUR GETİRECEK"

Galatasaray'ın forma renginin de sarı kırmızı olduğunu belirten Turan, sarı kırmızılı çeri türü domateslerin, Galatasaray'a, Real Madrid karşısında uğur getireceğine inandığını dile getirdi. Turan, "İnşaallah bu domateslerimiz hayırlı olur. Çünkü Galatasaray rengi sarı kırmızı, bizim domateslerin de renkleri de sarı kırmızı. İnşaallah Gaalatasaray da Real Madrid'i yenecektir. Dotamesin, herkese uğurlu geldiği gibi Galatasaray'a da uğurlu geleceğine inanıyorum. Prostat rahatsızlığı olan herkese domates tavsiye ediyorum." diye konuştu.



CİHAN

Ekleme Tarihi
09.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: sarı kırmızı domatesler
Link: Alanya'da yetişen sarı kırmızı domatesler Galatasaray'a uğur getirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız