Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ulusal Peynir Festivali IcerikbannerUrl

Türkiye’nin peynir çeşitleri bu festivalde

 
İZMİR (CİHAN)- İzmir, Mersin, Ankara ve Trabzon’da düzenlenecek Ulusal Peynir Festivali’nin (CheeseFest Türkiye 2013) ilki İzmir’de başladı. Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde yaklaşık 300 peynir çeşidinin sunulduğu festival, renkli etkinliklerle hem göze hitap ediyor hem de damakları şenlendiriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği’nin (ASÜD) desteğiyle Tarım Artı Organizasyon tarafından düzenlenen etkinlik, ziyaretçilere hoş anlar yaşatırken, sektörün ileri gelen markalarını da bir araya getirdi. İzmir Forum Bornova Alışveriş Merkezi’nde, 12-14 Nisan tarihlerinde düzenlenen Ulusal Peynir Festivali, 26-28 Nisan’da Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde, 10-12 Mayıs’ta Forum Ankara Alışveriş Merkezi’nde, 24-26 Mayıs’ta Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Forum Bornova Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Doğan Alpan, Türkiye’de bulunan 600’den fazla peynir çeşidinden 250-300 çeşidinin festivalde ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu söyledi. Festivalle süt ve süt ürünlerine katkı sağlamak istediklerini ifade eden Alpan, şunları aktardı: "Peynir Festivalini ilk duyduğumuzda çok heyecanlandık. Türkiye’de 600’den fazla peynir çeşidi var. Bunun 250-300 çeşidini festivalde sunuyoruz. Festivalde, çeşitli etkinliklerle hem tüketimin hem de üretimin artırılmasını amaçlıyoruz. Böylece süt ve süt ürünleri sektörüne katkı sağlanmış olacağız."

Tarım Artı Organizasyon Şirketi’nin Müdürü Alper Çiçekçi de "Festivali ziyaret edenler, peynir üreten firmaları, üretim şeklini ve soğuk zincir uygulamalarını görebilirler. Festivale katılan 20 ulusal çapta büyük firma var. Bu firmaların bazılarının 50-60 çeşit peyniri var. Dolayısıyla Peynir Festivali’nde en az 250 çeşit peynir ziyaretçilere sunuluyor. Eğlenceli etkinliklerle de çocukların dikkatini çekeceğiz. Çocuklar eve hangi peynirin gireceğini belirliyor. O nedenle çocukların peynir çeşitlerini tanıması çok önemli." şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
14.04.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ulusal Peynir Festivali
Link: Türkiye’nin peynir çeşitleri bu festivalde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız